Ulykke mellom ambassadebil og personbil Frogner Oslo
Foto: Fredrik Hove

Ambassadeansatt i kollisjon

Oppsummert

En ansatt ved den sør-afrikanske ambassaden som kjørte i beruset tilstand kolliderte med en kvinne i Oslo. Hun ble fraktet til sykehus med smerter i hofte og i magen. UD vil oppheve immuniteten til diplomaten slik at han kan bli straffeforfulgt.

 • – Krever diplomat fjernet

  Opposisjonen i Sør-Afrika krever at diplomaten som kolliderte i beruset tilstand i Oslo natt til søndag blir fjernet fra stillingen sin, skriver VG. Opposisjonen krever også at ambassadørens rolle i saken blir gransket.

 • Mistenkt for fyllekjøring tidligere

  Diplomaten som kolliderte i beruset tilstand i Oslo natt til søndag ble stoppet etter mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand i fjor høst. Ifølge fungerende politiførstebetjent ved Majorstua politistasjon skjedde det 31. oktober.

 • Har bedt om rask avklaring

  Ved å oppheve diplomatens immunitet kan den ambassadeansatte avhøres av norsk politi, og dermed straffeforfølges sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet. UD har bedt om en rask avklaring av saken.

 • Vil oppheve diplomatens immunitet

  Utenriksdepartementet ber Sør-Afrika oppheve immuniteten til den sør-afrikanske diplomaten som kolliderte i beruset tilstand i Oslo natt til søndag. Mannen traff en kvinne som ble fraktet til sykehus med smerter i hofte og i magen.

 • Sør-Afrikas ambassadør beklager

  Sør-Afrikas ambassadør beklager overfor TV2 bilulykken i Oslo natt til søndag. – Vi beklager hendelsen på det sterkeste, sier Queen Anne Zondo. En kvinne ble skadet da hun ble påkjørt av en beruset ambassadeansatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no