Amerikanske soldater i Afghanistan
Foto: DAVID FURST / Afp

Allierte styrker i Afghanistan

Oppsummert

Krigen i Afgjanistan er USAs lengste utenlandskponflikt, og har pågått siden 2001. Etter avtale med Taliban, trapper USA nå ned sin tilstedeværelse fra 13.000 til 8600 soldater i løpet av de neste månedene

 • USA kutter støtte til Afghanistan

  USA kutter støtten til Afghanistan med 1 milliard dollar etter et mislykket møte med president Ashraf Ghani og hans erkerival Abdullah Abdullah mandag. Utenriksminister Mike Pompeo kritiserte de to for ikke å være i stand til å samarbeide.

 • Militærjurist varslet om overgrep

  I Australia møter den tidligere militæradvokaten David McBride i dag i retten i Canberra, tiltalt for å ha lekket hemmelige dokumenter som skal vise overgrep begått av australske soldater i Afghanistan. Også McBrides forsvarer er tiltalt.

  Demonstrasjon utenfor rettssaken i Canberra i Australia hvor David McBride er tiltalt for lekkasjer av hemmelige dokumenter om australske styrker i Afghanistan
  Foto: Rod McGuirk / AP/NTB Scanpix
 • Soldater drept i Afghanistan

  To amerikanske soldater er drept av en bombe i sørlige Afghanistan, opplyser det amerikanske militæret til nyhetsbyrået AP. Bilen de satt i skal ha truffet en veibombe. To andre soldater er skadd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no