Airbnb-illustrasjon
Foto: Dado Ruvic / Reuters

Airbnb

Oppsummert

Det er registrert 40 ganger så mange private Airbnb-overnattinger i Norge som for tre år siden. Selskapet har fått kritikk for å undergrave tradisjonell turistindustri, og for at det ikke betaler skatter og avgifter.

 • Kraftig vekst for Airbnb

  Antall romdøgn som ble reservert gjennom utleietjenesten Airbnb, steg med 45 prosent i 2018 sammenlignet med året før. Til sammen var det nesten 4,5 millioner solgte romdøgn gjennom Airbnb i Norge, viser tall analysebyrået Capia.

 • – Urettferdig overnattingsmarked

  Profesjonalisert Airbnb-utleie er urettferdig mot hotellnæringen på grunn av ulike spilleregler, mener Håvard Solum fra NHO Reiseliv. Airbnb har en stor andel av overnattingsmarkedet på Sørlandet med 38 prosent solgte romdøgn, ifølge analysebyrået Capia.

 • Vil skjerpe Airbnb-regler

  Regjeringen har foreslått nye regler med mål om å stoppe boligeiere som bruker Airbnb til å drive hotellvirksomhet. Årsaken er frykt for at folk kjøper boliger kun for å leie ut. Nordmenn hadde inntekter på 1,6 milliarder kroner fra Airbnb i fjor.

 • Stor Airbnb-vekst i Norge

  Leieinntektene til Airbnb-utleiere i Norge ventes å ende på 2,4 milliarder kroner i år, noe som er en økning på 50 prosent fra i fjor viser en analyse utarbeidet for NHO Reiseliv, skriver DN. I fjor var de samlede inntektene 1,6 milliarder kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no