Afghanistan

 • Ni drept i selvmordsangrep

  Fire medlemmer av sikkerhetsstyrkene og fem sivile, blant dem et barn, er drept i et selvmordsangrep i Jalalabad øst i Afghanistan. Selvmordsbomberen kom til fots og utløste sprengladningen nær en politisperring, ifølge en talsmann for guvernøren.

 • Tredobling av angrep mot skoler

  Tallet på angrep mot skoler i Afghanistan er nær tredoblet mellom 2017 og 2018, ifølge FN. Antallet gikk opp fra 68 til 192, opplyser FNs barnefond Unicef i en ny rapport.

 • Rådgjevar drepen i Afghanistan

  Mena Mangal blei drepen i Afghanistan i dag, melder Ap. Ho jobba som politisk rådgjevar, og var tidlegare ein framståande journalist i landet. For nokre dagar sidan skreiv ho på sosiale medium at ho frykta for livet sitt, skriv The Guardian.

 • Sju barn drepne av landmine

  Sju barn blei drepne då ei landmine eksploderte medan dei leika i Ghazni-provinsen i Afghanistan. Ein talsmann for styresmaktene seier at mina er lagt ut av Taliban for å skade sikkerheitsstyrkane i området, skriv Afp.

Det skal mye til før det blir rolig i Afghanistan, sier direktør ved Institutt for Fredsforskning (PRIO), Kristian Berg Harpviken til Dagsnytt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no