Afghanistan

 • Eksplosjon i Afganistan

  En bilbombe har eksplodert i Kabul, og syv personer er drept og minst syv er skadet. Eksplosjonen skal ha skjedd i Qasaba-området, sier Nasrat Rahimi, talsmann for innenriksdepartementet. Rahimi sier målet for angrepet er foreløpig uklart.

 • Abdullah nekter omtelling

  Resultatet fra presidentvalget i Afghanistan lar fortsatt vente på seg, og president Ashraf Ghanis fremste utfordrer, nekter nå å gå med på omtelling. Både Ghani og motkandidat Abdullah har utropt seg selv til vinnere av valget.

 • Sju drept i Afghanistan

  Sju personer ble drept i en veibombe i Paktika-provinsen sør i Afghanistan, opplyser lokale myndigheter. Den islamistiske bevegelsen Taliban pleier å legge ut veibomber med mål om å ramme afghanske styrker, men tar jevnlig livet av sivilie mennesker.

 • Ni barn drept av landmine

  Ni barn ble drept da en mine som lå på en skolevei eksploderte i Takhar, nordøst i Afghanistan. Det melder Reuters. Barna var mellom ni og 12 år. Over 4300 sivile ble drept i Afghanistan mellom juli og september.

 • 350.000 på flukt i Afghanistan

  Konflikten i Afghanistan har ført mer enn 350.000 mennesker på flukt innad i landet hittil i år, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA. Totalt er 354.664 mennesker blitt drevet på flukt siden januar. I samme periode i fjor var tallet 310.000.

Det skal mye til før det blir rolig i Afghanistan, sier direktør ved Institutt for Fredsforskning (PRIO), Kristian Berg Harpviken til Dagsnytt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no