NRK Meny

Afghanistan

 • Amerikansk soldat drept

  En amerikansk soldat er drept sør i Afghanistan i det som trolig var et innsideangrep, opplyser Nato. To amerikanske soldater skal også ha blitt såret, tilstanden deres er stabil. USA har om lag 14.000 soldater under Nato-kommando i Afghanistan.

 • Selvmordsangrep i Afghanistan

  Antall drepte i selvmordsangrepet i Jalalabad, Afghanistan, søndag, har steget til 19, ifølge AP. Over 20 skal være skadet. Angrepet var rettet mot sikher og hinduer som var på vei for å møte Afghanistans president, Ashraf Ghani.

 • Mange nye afghanere drevet på flukt

  Over 132.000 mennesker er drevet på flukt i Afghanistan så langt i år som følge av krig og naturkatastrofer, ifølge ny rapport fra FNs nødhjelpskontor. I hele 2017 ble over 445.000 mennesker fordrevet i Afghanistan som følge av konfliktene i landet.

 • Nei til retursenter i Afghanistan

  Dansk Flyktninghjælp sier nei til retursenter for enslige mindreårige i Afghanistan, som Norge og Danmark vil opprette, skriver NTB. – Vi frykter at et slikt senter kan bli mål for terror, sier generalsekretær Christian Friis Bach.

 • Innfører våpenhvile under Eid

  Afghanistans president Ashraf Ghani sier det innføres midlertidig våpenhvile under id-al-fitr, avslutningen på fastemåneden ramadan. Våpenhvilen skal vare fra 11. juni til 15. juni, kunngjorde Ghani torsdag.

Det skal mye til før det blir rolig i Afghanistan, sier direktør ved Institutt for Fredsforskning (PRIO), Kristian Berg Harpviken til Dagsnytt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no