NRK Meny
Zeenat Rafiq (18) ble brent levende av sin egen mor
Foto: K.M. Chaudary / Ap

Æresdrap i Pakistan

Oppsummert

Over 200 kvinner er blitt ofre for såkalt æresdrap i Pakistan hittil i år ifølge CNN. Æresdrap er definert som et drap begått av et familiemedlem for å «gjenopprette» familiens ære etter en handling som er vurdert som ødeleggende for familiens rykte.

 • AFP: Søstre æresdrept i Pakistan

  To søstre ble drept av storebroren kvelden før de skulle gifte seg med hver sin mann som de selv hadde valgt, sier pakistansk politi til AFP. Storebroren hadde ønsket at søstrene skulle gifte seg med noen nærmere egen familie.

 • Over 200 kvinner «æresdrept»

  Drapet på den pakistanske kjendisen Qandeel Baloch ender med offentlig påtale, noe som ifølge CNN ikke er så vanlig. Mange av de 200 æresdrapssakene i landet hittil i år er løst ved at familien tilgir gjerningsmannen eller avtaler erstatning.

 • Bror tatt for æresdrap i Pakistan

  En pakistansk mann er arrestert av politiet og skal ha tilstått at han kvalte sin søster for å gjenopprette familiens ære, melder AFP. Søsteren, Qandeel Baloch, var en pakistansk kjendis og hadde postet videoer på Facebook som broren mislikte.

 • – Pakistansk modell æresdrept

  Den pakistanske modellen Qandeel Baloch er funnet kvalt etter at hun la ut bilder av seg selv og en av landets geistlige på sosiale medier. – Det ser ut til å være et æresdrap utført av hennes bror, sier en høytstående polititjenestemann til AP/DPA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no