Advokataksjon
Foto: Ann-Iren Finstad

Advokatforeningen aksjonerer

 • Kan fengsle uten forsvarer

  Det er greit å fengsle uten forsvarer tilstede i retten, mener Borgarting lagmannsrett. Lagmannsretten har i dag behandlet fire anker over fengslingskjennelser fra Oslo tingrett der en av ankegrunnene er at siktede ikke har hatt forsvarer under fengslingsmøtet, skriver Aftenposten.

 • Tre fengslingsmøter uten forsvarer

  Tre av fire fengslingsmøter som startet kl. 13 i Oslo tingrett, går uten forsvarer til stede. Advokatforeningen aksjonerer for å få hevet selærene til offentlig oppnevnte forsvarere.

 • – Tror ikke folk har forståelse

  Statssekretær Vidar Brein-Karlsen i Justis- og beredskapsdepartementent tror ikke folk har noen forståelse for advokatenes aksjon. Advokatforeningen aksjonerer fordi de mener salærene for offentlig oppnevnte forsvarere bør økes.

 • Fengslingsmøter blir avholdt

  Det vil bli avholdt fengslingsmøter i Oslo tingrett, selv om advokatforeningen aksjonerer og ikke vil møte som forsvarere i fengslingsmøter. Tingretten kan holde fengslingsmøter uten forsvarere, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett.

 • Advokater aksjonerer

  Advokater i Oslo boikotter denne uka fengslingsmøter i både straffe- og utlendingssaker. Advokatforeningen mener statens satser for rettshjelp er for lave og at rettssikkerheten til svake grupper derfor svekkes.

  Advokater aksjonerer utenfor Oslo Tingrett
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no