NRK Meny
Amir Mirmotahari
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Advokat siktet for vitnepåvirkning

Oppsummert

Advokat Amir Mirmotahari (38) er pågrepet og siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter. Han skal blant annet ha bedt en torpedo hindre et vitne i å møte i en voldtektssak. Advokaten avviser anklagene.

 • Utvidet siktelse mot advokat

  Politiet har utvidet siktelsen mot den fengslede advokaten Amir Mirmotahari til å gjelde drapstrusler, grov hvitvasking, grov menneskesmugling, oppbevaring av uregistrerte våpen og momsbedrageri, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til VG.

 • VG: Utvider siktelse mot advokat

  Politiet mener den tidligere advokaten Amir Mirmotahari har inngått avtale om å få drept en person, og utvider siktelsen mot ham, skriver VG. Fra før er han blant annet siktet for korrupsjon, tvang og narkotikaforbrytelser.

 • Utvider siktelsen mot Mirmotahari

  Politiet utvider siktelsen mot den tidligere advokaten Amir Mirmotahari til også å gjelde drapsforbund, i følge VG. De mener det er grunn til å mistenke ham for å ha inngått en avtale om å få drept en navngitt person.

 • Tidligere advokatansatt løslatt

  Politiet har løslatt den tidligere ansatte hos den siktede Oslo advokaten Amir Mirmotahari. Mannen (39) ble pågrepet tirsdag og er siktet for grov hvitvasking. Politiet opplyser at siktelsen opprettholdes selv om mannen løslates torsdag, melder VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no