Amir Mirmotahari
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Advokat siktet for vitnepåvirkning

Oppsummert

Advokat Amir Mirmotahari (38) er pågrepet og siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter. Han skal blant annet ha bedt en torpedo hindre et vitne i å møte i en voldtektssak. Advokaten avviser anklagene.

 • Siktet advokat løslatt

  Den tidligere advokaten Amir Mirmotahari (40) er løslatt fra varetekt etter 20 måneder i varetekt, skriver VG. Mirmotahari var yrkesaktiv som advokat da det i juni 2016 ble avslørt av VG at han skal ha bedt en torpedo om å kidnappe et voldtektsoffer.

 • Utvidet siktelse mot advokat

  Politiet har utvidet siktelsen mot den fengslede advokaten Amir Mirmotahari til å gjelde drapstrusler, grov hvitvasking, grov menneskesmugling, oppbevaring av uregistrerte våpen og momsbedrageri, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til VG.

 • VG: Utvider siktelse mot advokat

  Politiet mener den tidligere advokaten Amir Mirmotahari har inngått avtale om å få drept en person, og utvider siktelsen mot ham, skriver VG. Fra før er han blant annet siktet for korrupsjon, tvang og narkotikaforbrytelser.

 • Utvider siktelsen mot Mirmotahari

  Politiet utvider siktelsen mot den tidligere advokaten Amir Mirmotahari til også å gjelde drapsforbund, i følge VG. De mener det er grunn til å mistenke ham for å ha inngått en avtale om å få drept en navngitt person.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no