Hopp til innhold
Abdelilah Saeme
Foto: Petter Strøm / NRK

Advokat frikjent for korrupsjon

Oppsummert

Abdelilah Saeme var anklaget for å ha forledet klient, som han var forsvarer for, til å betale ham et større pengebeløp for å slippe straff. Saeme ble 8. februar frikjent av Oslo tingrett.

  • Advokat frifunnet for korrupsjon

    Borgarting lagmannsrett mener at det ikke er grunnlag for å dømme advokat Abdelilah Saeme for korrupsjon, melder nettstedet AdvokatWatch, som omtalte dommen først. Det er samme resultat Oslo tingrett kom til i februar.

    Påtalemyndigheten mente advokaten hadde akseptert et tilbud om å motta 20.000 euro fra en klient for å sørge for at han kunne få lavere straff, og la ned påstand om ti måneders fengsel.

    Et flertall i lagmannsretten kaller bevissituasjonen «uklar», og mener «det er sterke holdepunkter for at gjerningsbeskrivelsen (...) ikke rammes av korrupsjonsbestemmelsen» i det hele tatt, skriver Rett24, som også har omtalt saken.

  • Ber om 10 måneders fengsel

    Aktoratet ber Oslo tingrett dømme advokat Abdelilah Saeme til 10 måneders fengsel for blant annet grov korrupsjon og at han fradømmes retten til å opptre som offentlig forsvarer. Saeme nekter straffskyld for alt. Forsvarerne ber om at han frifinnes.

  • Advokat nekter skyld for korrupsjon

    Abdelilah Saeme erklærte seg ikke skyldig da rettsaken mot ham startet i Oslo tingrett. Saeme er tiltalt for grov korrupsjon. Han skal ha akseptert et tilbud om å motta 20.000 euro fra en klient for å sørge for at han ikke skulle bli tiltalt og dømt.

    Abdelilah Saeme
    Foto: Petter Strøm / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no