A Pro-Life activist interrupts a Pro-Choice demonstration where volunteers dress up as Handmaids ahead of a May 25 referendum on abortion law, in Dublin
Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters

Abort i Irland

Oppsummert

66 prosent av irske velgere har stemt ja til å myke opp det grunnlovsfestede forbudet mot abort. Før var abort bare tillatt dersom mors liv var i fare.

 • Irland opnar opp for abort

  Den irske statsministeren kalla det ein «historisk augneblink for kvinner» då parlamentet i Dublin torsdag kveld for første gang vedtok ei lov om å tillate abort. I ei folkeavstemning i mai sa to av tre irar sa ja til å opne for abort.

 • Resultat fra irsk folkeavstemning

 • Nei-siden erkjenner nederlag

  En talsperson for nei-siden sier de har tapt abort-avstemningen i Irland, ifølge Sky News. Valgresultatet er ikke bekreftet fra offentlig hold, men valgdagsmålinger har vist stort flertall for å fjerne grunnlovstillegget om å forby abort i Irland.

 • Målinger: Mot abortendring i Irland

  To valgdagsmålinger viser overveldende flertall for å fjerne grunnlovstillegget om å forby abort i Irland. Selve opptellingen starter kl 10.00 i dag og resultatet er ventet i ettermiddag.

 • Mot flertall for oppmyking i Irland

  Det går trolig mot liberalisering av Irlands strenge abortlover. 68 prosent av de spurte i en valgdagsmåling gjort for Irish Times ønsker en oppmyking. 32 prosent av de spurte vil beholde dagens abortlov, ifølge Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no