Hopp til innhold
Abid Raja vant bokhandlerprisen for 2021
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Abid Raja

 • Abid Raja selde mest

  Inga bok selde meir enn Abid Raja sin sjølvbiografi «Min Skyld» i året som gjekk. Linn Ullmann si «Jente, 1983», blei den mest selde norske skjønnlitterære romanen, melder Bokhandlerforeningen. «Trollriket» av Malin Falch toppar lista over mest selde barne- og ungdomsbøker. I alt blei det selt i overkant av 8 millionar bøker, fordelt på 49 500 titlar, ifølgje Bokhandlerforeningen. Det er ein nedgang på 9,4 prosent samanlikna med 2020, som blir rekna som eit særleg godt bokår. (NTB)

  Abid Raja vant bokhandlerprisen for 2021
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Raja gir bort «Maskorama»-pengene

  Abid Raja fikk 75.000 kroner for å delta på «Maskorama» på NRK. Nå gir han bort hele honoraret.

  De 75.000 kronene skal gis til Redd Barnas pågående kampanje «Gi barn som fryser det de ønsker seg til jul», opplyser Abid Raja til VG.

  Det var sist lørdag at den tidligere kulturministeren ble avslørt som Nissen i NRK-suksessen «Maskorama».

  (NTB)

 • Abid Raja får Bokhandlerprisen

  Ventre-politiker og tidligere kulturminister Abid Raja (V) mottar Bokhandlerprisen 2021 for boka "Min skyld".

  – Da jeg var barn var det bibliotekarene som skapte leseglede hos meg, sier han i en pressemelding fra Bokhandlerforeningen.

  Ansatte i bokhandler fra hele landet har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker. Ti bøker var nominert til prisen.

  Statsbudsjettet 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Abid Raja nominert til bokpris

  Eks-kulturminister Raja er én av ti nominerte til Bokhandlerprisen i 20201. Per Petterson og Tore Renberg har fått prisen to ganger før, og kan altså vinne en tredje gang, Carl Frode Tiller er nominert for første gang. De ti bøkene, fra flere sjangre, er nominert fra bokhandlere i hele Norge. Prisen er en bronsestatuett av Nils Aas, og regnes som innbringende fordi bokhandlere ofte anbefaler sine favoritter til kundene.

  Prisen deles ut 23. november kl. 13.00 på Litteraturhuset i Oslo.

  Ti bøker nominerte til Bokhandlerprisen
  Foto: Bokhandlerforeningen
 • Raja feiret gjenåpningen på utested

  Kulturminister Abid Raja (V) feiret i natt gjenåpningen av Norge, på utestedet Kulturhuset i Oslo, sammen med en venninne. Kulturministeren benyttet anledningen til å slå seg løs på dansegulvet sammen med andre festglade gjester.

  – Dette er helt fantastisk. Nå har hele Norge ventet på dette i 18 måneder. Vi er klare for å danse og å ta kulturen og hverdagslivet tilbake. Jeg oppfordrer alle til å dra på teater, kino, konserter og uteliv og bruke tilbudene vi har, sa Raja til NRK på vei på utestedet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no