Hopp til innhold

«Plakatsaken» ferdig etterforsket for andre gang

Den såkalte «plakatsaken» er ferdig etterforsket, bekrefter påtaleleder Eirik Tinglum Skøyeneie til NRK.

Saken er sendt tilbake til settestatsadvokat Hedmark og Oppland statsadvokatembeter - hvor statsadvokaten som førte til at den første saken ble avvist, jobber.

Den tidligere advokaten Bengt Waldow var tiltalt for hensynsløs adferd etter å ha hengt opp to plakater hvor han «etterlyste» de to polititoppene Geir Evanger og Jan Erik Bresil, som også har fremtredende verv i den ruspolitiske organisasjonen NNPF.

Saken ble avvist av tingretten, som mente statsadvokaten som tok ut tiltale var inhabil. Hun var selv medlem av NNPF. Oslo-politiet tok så opp etterforskingen igjen.

– Vi har gjennomført etterforskingen gjennom at det ble tatt en gjennomgang av QR-kodene. I tillegg til om han som var mistenkt ønsket å la seg avhøre. Etter det har vi avsluttet og konkludert, sier Skøyeneie.

Skøyeneie ønsker ikke å si noe om hva politiet har innstilt. Hedmark og Oppland statsadvokatembeter behandlet tiltalespørsmålet etter at Oslo statsadvokatembeter erklærte seg inhabile.

Waldow i retten

Politiet gjenopptar etterforskning av NNPF-plakater

Politiet hadde droppet å sjekke hva QR-kodene forsvareren mener er sentrale ledet til. Etter at saken ble avvist i retten, gjenopptas etterforskingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no