Varmt sommervær i Oslo
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

#nrksvett

Oppsummert

Vi fulgte temperaturene på det som skulle bli årets varmeste dag. Den nasjonale varmerekorden på 35,6 grader fra 20. juni 1970 ble stående. Samtidig hadde flere fylker og målestasjoner sin heteste dag i historien.

 • Seks trønderske varmerekorder

  Seks trønderske steder har aldri målt en så høy temperatur som i dag, skriver Adressa. Varmest var Lade med 34,1 grader. Også Værnes, Saupstad, Kvithamar, Skjetlein og Sverresborg opplevde sin varmeste dag noensinne.

 • Ikke ny varmerekord

  20. juni 1970 er fortsatt den varmeste dagen i norgeshistorien. Meteorologene melder nå om at temperaturtoppen er nådd. Men det har vært lokale rekorder flere steder.

  Laster Twitter-innhold
 • Ny varmerekord på Kvithammar

  Det er målt 32,4 varmegrader på Kvithammar i Stjørdal i Trøndelag i dag. Det er det høyeste som noen gang er målt på denne målestasjonen i juli, opplyser Meteorologisk institutt til NRK.

 • Ny varmerekord i Rogaland

  Rogaland har knust sin gamle fylkesrekord, mens Østfold tangerer sin. Men Blindern i Oslo er fremdeles det varmeste stedet i Norge nå, ifølge Meteorlogisk institutt. Men rekorden fra 1970 står fortsatt.

  Laster Twitter-innhold
 • Varmt på mange arbeidsplasser

  Arbeidstilsynet har fått langt flere forespørseler fra frustrerte ansatte fordi det er varmt på arbeidsplassen denne sommeren. Men det finnes inne noen temperaturgrense for hvor varmt eller kaldt det skal være på en jobb.

Gardist Sondre Tinjar om hvordan det er å være på vakt i ulluniform
Vi tar tempen på Bergen, Drammen og Oslo

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no