– Strengeste tiltak siden 12. mars

Fra klokka 12 lørdag 23. januar innfører regjeringen påbud om hjemmekontor for de som kan, stengte butikker med unntak av matbutikker, apotek og bensinstasjoner, samt full skjenkestopp og rødt nivå for barnehager og barne- og ungdomsskoler i Oslo og Nordre Follos nærliggende kommuner. Alle arrangementer, både innendørs og utendørs, blir forbudt. Det blir unntak for begravelser og bisettelser.

Dette er blant de strenge tiltakene helseminister Bent Høie vil presentere på dagens pressekonferanse. Det har blitt oppdaget flere tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset i Nordre Follo kommune. Mutasjonen er etter alt og dømme mer smittsom, og for å unngå smittespredning, innfører regjeringen tiltakene i Nordre Follo, Oslo, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Frogn, Enebakk, Moss og Våler.

– Vi innfører nå de strengeste tiltakene siden 12. mars i de ti kommunene. På noen områder går vi enda lenger enn i mars. Jeg vet at dette vil føre til en krevende hverdag for mange, og at mange går en usikker tid i møte. Vi gjør nå det vi kan for å stanse dette utbruddet med kraftige tiltak, slik at vi raskt kan få kontroll og lette på de mest inngripende tiltakene. Sammen har vi klart å slå ned smitten flere ganger, og sammen kan vi klare det igjen, sier Høie.

Bent Høie
Foto: Lise Åserud / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no