NRK Meny
Normal

– Lysbakkens e-post har lite å si

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener VGs nye epostavsløringer ikke har noe å si for Lysbakken.

Audun Lysbakken og Magnus Takvam

Audun Lysbakken skal personlig ha mottatt e-poster om den interne saksbehandlingen, skriver VG. – For tidlig i prosessen til å være alvorlige, sier NRKs politisk kommentator Magnus Takvam. (Montasje)

Foto: Scanpix

VG skrev tidligere i dag at gjennomgangen i barne- og likestillingsdepartementet avdekket hittil ukjent korrespondanse som kan kaste nytt lys over pengestøttesaken.

Kilder med kjennskap til gjennomgangen opplyser at Lysbakken personlig mottok e-poster om den interne saksbehandlingen i departementet.

LES OGSÅ: - Lysbakken visste om e-poster
LES OGSÅ: - Lysbakken visste om pengestøtten

Lysbakken har tidligere lovet å oversende alle relevante dokumenter om departementets behandling til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, og dersom VGs opplysninger stemmer, kan det være et nytt problem for statsråden.

– Ikke alvorlig

Men politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam, mener de nye mailene i seg selv ikke gjør saken ytterligere alvorlig.

– Etter det jeg forstår, var en av mailene var rettet til ham i oktober 2010, enten direkte eller i kopi. Han ble gjort oppmerksom om selvforsvarskurs, men det var så tidlig i prosessen, før det var kjent at det var et tema, sier Takvam til NRK.no.

LES OGSÅ: E-postene fra Lysbakken kommer ikke likevel
LES OGSÅ: Hevdar Lysbakken kan bli miljøvernminister

– Slik jeg ser det, bringer ikke saken noe spesielt videre. Det politisk kontroversielle er det som skjedde i selve tildelingsprosessen i departementet, det kom mye senere, sier han.

Men saken er fremdeles veldig krevende for SV, Lysbakken og regjeringen, og Takvam mener det er ingen gitt å vite hvor dette ender.

– Det er opplagt at saken har vært dårlig håndtert etter at den ble kjent, og at man har skapt seg en fallhøyde ved å love å legge fram all faktisk relevant informasjon. Om det er noe han ikke har lagt fram nå, er det et problem. Da har Lysbakken delvis selvforskyldt viklet seg inn i en veldig krevende prosess, sier han.

– Høring trolig etter påske

Høringen i Stortinget vil trolig finne sted etter påske. Fram til da har statsråden valgt ikke å kommentere noe rundt prosessen.

LES OGSÅ: Lysbakken kjem med ny dokumentasjon
LES OGSÅ: Lysbakken kjem med ny dokumentasjon

– Så langt synes jeg det er ubesvarte spørsmål på alle områder, særlig rundt hvor aktiv Lysbakken selv har vært i prosessen, og hva han har visst helt i den siste fasen, som han til nå ikke har villet si noe om. Det vil han måtte si noe om når høringen i Stortinget kommer, sier Takvam.

NRK har vært i kontakt med Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, men statsråden ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Statsråden kommenterer ikke detaljer i prosessen utover det han har formidlet til media tidligere, nemlig at det er statsråden som står ansvarlig, sierseniorrådgiver Raheela Chaudhry i departementet til NRK.no.

LES OGSÅ: Lysbakkens byråkrater godtok regelbrudd
LES OGSÅ: Kritiserer Lysbakken for innsynsnekt i SMS-er

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no