Hopp til innhold

– Ikke grunnlag for reaksjoner

Stortingets direktør Marianne Andreassen har sendt en kommentar til NRK i forbindelse med pendlerboligsaken:

«Det har i løpet av høsten gjennom media kommet frem at enkelte stortingsrepresentanter har hatt disponibel bolig innenfor 40 km og samtidig hatt pendlerleilighet. I alle disse sakene har administrasjonen hatt den samme tilnærmingen.

Disse sakene ligger tilbake i tid, og spørsmålet om disse tidligere tildelingene av pendlerbolig vil ikke bli fulgt opp av administrasjon. Det er derfor ikke snakk om noen særbehandling av saken til Eva Kristin Hansen. Ut fra det regelverket som foreligger og de forklaringene som er gitt, har vi vurdert at vi ikke har noe grunnlag for å iverksette reaksjoner overfor representantene som det gjelder. Også forut for saken om stortingspresidentens pendlerleilighet, har dette vært kommunisert i media.

Utvalget som skal gjennomgå pendlerboligordningen har ikke som mandat å granske enkelttilfeller bakover i tid. Deres mandat er å gjøre en ekstern gjennomgang av reglene for ordningen med pendlerboliger for stortingsrepresentanter, herunder vilkår for tildeling, krav til rapportering og kontroll. Formålet med gjennomgangen er å sikre at regelverket er best mulig i samsvar med intensjonen bak ordningen. Det pågår også en skatterevisjon som ser på enkeltsaker, og denne revisjonen kan få betydning bakover i tid.»

Stortingets direktør Marianne Andreassen
Foto: Torstein Boe / Torstein Boe

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no