Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
  • Nye tall bekrefter resesjon i Storbritannia

    Ferske tall fra Storbritannias Statistisk sentralbyrå (ONS) bekrefter at landet er inne i resesjon. Landets bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 0.3 prosent i siste kvartal i 2023, skriver The Guardian.

    I tredje kvartal var nedgangen i BNP i Storbritannia på 0,1 prosent.

    Nedgang i BNP to kvartaler på rad innebærer at landet er inne i en teknisk resesjon.

    Avisa skriver at tallene et nederlag for statsminister Rishi Sunak som har forsøkt å overbevise partiets parlamentsmedlemmer om at økonomien er i ferd med å bedre seg.

  • Putin truer med å skyte ned ukrainske F-16-fly

    Russland vil skyte ned F-16-fly når Ukraina får dem, også om de tar av fra baser i andre land, sier Russlands president Vladimir Putin.

    I en tale til russiske flygere på en base i Tver onsdag understreket Putin at Russland ikke har noen planer om å angripe noe Nato-land, inkludert Polen, de baltiske landene og Tsjekkia.

    – Men hvis Vesten forsyner Ukraina med F-16-fly, vil de bli skutt ned, sa han og gjorde det klart at slike fly er legitime mål, også om de brukes fra flybaser i andre land.

    (NTB)

  • Gruve med fangede gruvearbeidere nesten oversvømt

    Gruven der 13 gruvearbeidere er fanget, i Amur-regionen i Russland, er nesten oversvømt, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters.

    Arbeiderne har vært fanget i gullgruven, som er en av Russlands største, siden det gikk et ras 19. mars.

    Redningsmannskaper har jobbet med å få dem ut, men faren for nye ras gjør arbeidet vanskelig.

    Russia Mine Accident
    Foto: BILDE FRA 25.MARS / AP
  • Ukraina har skutt ned 26 russiske droner

    Ukraina sier at de natt til torsdag skjøt ned 26 droner som ble avfyrt fra Russland.

    Det ukrainske militæret melder på Telegram at russerne skjøt både krysserraketter, S-300-raketter og 28 droner mot Ukraina i løpet av natten.

    – 26 angrepsdroner av Shahad-typen ble skutt ned i Odesa, Kharkiv, Dnipropetrovsk og Zaporizjzja, sier Mykola Olesjtsjuk som er sjef for flyvåpenet. Han nevnte ikke om rakettene ble skutt ned.

    (NTB)

  • Brann i campingvogn

    Ingen skal ha kommet til skade i forbindelse med et mindre branntilløp i ei campingvogn i Salangen torsdag morgen.

    Det melder politiet på X. En person skal ha befunnet seg i vogna da brannen oppsto.

    Brannmannskaper slukket brannen raskt. Vogna er likevel påført røykskader og anses som ubeboelig. Politiet vil etterforske årsaken til brannen.

  • Nordmenn hamstrer egg i Sverige

    Mangelen på egg i norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

    Allerede på tirsdag gikk Maxi-Mat på Nordby-senteret ved Svinesund tomt for egg, skriver Nettavisen.

    Hos Nordby Supermarket på samme senter måtte man samme dag innføre begrensning på hvor mange egg man kunne handle inn, maks tre 20-pakninger per husstand.

    (NTB)

  • Navalnyj-portretter malt nær sovjetisk krigsminnesmerke i Wien

    To portretter av den avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj er malt på en vegg bak et minnesmerke for sovjetiske soldater i Østerrikes hovedstad.

    Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. Han døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar. Myndighetene hevder han døde av naturlige årsaker.

    (NTB)

  • Frankrike saksøker tenåring

    Frankrike saksøker en tenåring etter falske anklager om at en rektor skal ha slått henne da de kranglet om bruken av islamsk hodeplagg. Det opplyser den franske statsministeren ifølge BBC.

    Rektoren skal ha insistert på at hun fjernet hodeplagget på skolens område, som fransk lov krever. Men etterforskere fant ingen bevis for at han skal ha slått.

    Rektoren sluttet i jobben etter flere dødstrusler i sosiale medier.

  • Russland kan ha brukt ny styrt bombe i angrep mot Kharkiv

    Russland kan ha brukt en ny type styrt bombe i et angrep på Kharkiv der en person ble drept onsdag, sier lokale tjenestemenn.

    – Dette er noe imellom en styrt bombe, som de har brukt nylig, og en rakett. Du kan si det er en flygende bombe, sier den regionale politisjefen Volodymyr Tymosjko.

    Guvernør Oleh Synjehubov antydet også at Russland kan ha tatt i bruk en ny type bombe.

    – Det virker som om de har bestemt seg for å teste modifiserte bomber på beboerne i husene, sier han.

    Lokale tjenestemenn sier det var fire barn – inkludert et tre måneder gammelt spedbarn – blant de 19 som ble såret i det seneste angrepet mot Kharkiv.

    Russland har ikke kommet med noen umiddelbar kommentar til uttalelsene. De avviser at de målretter angrep mot sivile. Så langt er tusener drept i krigen, millioner er fordrevet og byer og landsbyer er ødelagt.

    (NTB)

  • Tre lyktestolper har blitt veltet ut i veien i Rogaland

    Tre lyktestolper har i løpet av kort tid onsdag rett før midnatt blitt veltet på ulike fylkesveier i Time i Rogland. Alle steder lå de ut i veibanen.

    Politiet har vært på alle stedene og gjort undersøkelser.

    Torsdag morgen er lyktestolpene ikke til hinder for trafikken.

    – Vi har klart å flytte dem så de ikke ligger i veien og sperrer for trafikken, sier operasjonsleder i Politiet, Helene Strand.

    De ser forholdene i en sammenheng og oppretter sak. Dette er alvorlig skadeverk som kan føre til alvorlige ulykker, skriver Sør-Vest politidistrikt. Om noen har tips i saken, ring 02800, oppfordrer de.

    Natt til søndag kjørte flere biler med totalt elleve personer inn i trær som var felt over veier i Sunnfjord i Vestland. Tre menn ble siktet i saken.

Nyhetsstrømmen

Drapssak Torpo
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.