Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
 • Putin viser fram nye atomubåter

  Russlands president Vladimir Putin lovte å styrke landets marine da han mandag var til stede ved innvielsen av to nye atomubåter i Severodvinsk nord i Russland.

  Ubåtene Krasnojarsk og tsar Alexander III er etter seks år ferdig bygd på verftet i Severodvinsk i Arkhangelsk-regionen. Ytterligere åtte atomubåter er under bygging.

  – Med slike skip og slike våpen vil Russland føle seg trygg, sa Putin da han besøkte en av ubåtene. Han la til at ubåtene vil styrke marinen i Arktis, i Midtøsten, i Svartehavet og i Østersjøen, og i Kaspihavet.

  (NTB)

  Russlands president Vladimir Putin og admiral Nikolaj Jevmenov, øverstkommanderende for marinen, inspiserer en av den russiske marinens nye ubåter.
  Foto: Mikhail Klimentyev / AP
 • NRK legger inn tekstplakat i Snøfall-episoder

  NRK har besluttet å legge inn informasjon om hvordan publikum kan kontakte Kreftforeningen i slutten av enkelte episoder, opplyser NRKs pressevakt til Aftenposten.

  I serien Snøfall 2 er en del av handlingen knyttet til et barn med en kreftsyk mor, og dette har skapt debatt.

  Det har vært skrevet kronikker både for og imot bruken av temaet, og dette ble også debattert på Dagsnytt 18 i dag.

 • Kraftig bilbrann i Oslo

  Det brenner kraftig i en bil på Grønland, og dette generer mye røyk.

  Beboere i området som har åpne vinduer bes lukke disse for å ikke bli eksponert for røyken, skriver politiet på X/Twitter.

  Politiet meldte om brannen klokka 21.46 mandag kveld.

  Operasjonsleder Tor Guldbrandsen i Oslo politidistrikt sier til NTB at det var bilføreren selv som meldte fra om brannen.

  – Bilen hadde begynt å brenne da han startet motoren. Han kom seg ut før brannen tok overhånd, sier operasjonslederen.

  Brannvesenet er framme på stedet og har startet slukking.

  Det er ikke meldt om personskade.

  (NTB)

 • Drapssiktede i Porsgrunn ba om løslatelse – varetektsfengslet i ti nye dager

  18-åringen som er siktet for å ha drept en 22-åring i Porsgrunn natt til 27. november, ble mandag varetektsfengslet fram til 22. desember.

  Den første varetektsfengslingen utgår tirsdag. Under rettsmøtet i Telemark tingrett mandag ba 18-åringen om å slippe ut av fengsel.

  I kjennelsen har tingretten bestemt at siktede fortsatt kan holdes varetektsfengslet inntil 22. desember. Hun er også undergitt brev- og besøkskontroll i fengslingsperioden.

  (©NTB)

  Drap åsted Porsgrunn, politi
  Foto: Richard Aune / NRK
 • Røykutvikling frå tak i Sandviken var truleg frå skorstein

  Naudetatane rykkjer ut til Sandviken etter melding frå røykutvikling frå taket på ei blokk på fem etasjar. Brannvesenet er på staden. Evakuering er starta, melder politiet. Sandviksveien er stengd for trafikk. Omkøyring er via Fløyfjelltunnelen.

  – Ein innringar meldte at det kjem røyk frå taket og at det lukta svidd i gangen, seier vaktkommandør Jostein Steinsland Hauge i 110 Vest.

  Brannvesenet er framme på staden.

  – Dei finn ikkje varme på loftet, seier Hauge. Truleg er det røyk frå ein skorstein som er observert.

 • Israel: Styrker sjekk av nødhjelp for å kunne øke mengden

  Det israelske forsvaret sier de styrker sikkerhetskontrollen av nødhjelp som skal inn på Gazastripen. De sier grensen mellom Israel og Gaza i Kerem Shalom vil være åpen for sikkerhetssjekk for å øke mengden nødhjelp.

  Lastebiler med vann, mat, medisiner og telt vil bli sjekket her før de kan kjøre inn fra Egypt til Gaza, uttaler det israelske forsvaret, ifølge Reuters.

 • Hilde Arntsen er ny leder i foreningen Fri

  Hilde Arntsen (35) ble lørdag valgt som ny leder for foreningen Fri.

  Arntsen er tidligere avdelingsleder i Fris Rosa kompetanse.

  Hun går inn i ledervervet i Fri (Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold) etter mye uro rundt den tidligere ledelsen i organisasjonen, skriver Vårt Land.

  Arntsen uttrykker en bevissthet om alvoret som følger med ledervervet og anerkjenner de klare forventningene som er satt av landsmøtet, skriver foreningen i en pressemelding.

  (NTB)

 • Ødeleggelsene i Gaza verre enn i Tyskland under andre verdenskrig, mener EU-topp

  Situasjonen i Gaza er katastrofal, med større ødeleggelser enn det Tyskland opplevde under andre verdenskrig, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

  Israels svar på Hamas' terrorangrep 7. oktober har ført til utrolig mange sivile tap, sa Borrell etter å ha ledet et møte med EUs utenriksministre mandag.

  – Den menneskelige lidelsen utgjør en enestående utfordring for det internasjonale samfunnet. Antallet sivile ofre er på mellom 60 og 70 prosent av de totale dødstallene, sier Borrell.

  Israels bombing av Gaza har ført til at store deler av enklaven er lagt i grus.

  – Ødeleggelsen av bygninger i Gaza er enda større enn ødeleggelsene som ble påført tyske byer under andre verdenskrig, sett forholdmessig, fortsetter Borrell.

  (NTB)

 • Frp fornøyd med utkast fra klimatoppmøtet

  – Det er gode nyheter om en endelig avtaleteksten kommer uten at olje og gass er nevnt spesielt, sier Terje Halleland, energipolitisk talsperson i Fremskrittspartiet.

  Han mener forslagene til avtaletekst hovedsaklig har vært symbolske.

  Halleland har vært på klimatoppmøtet sammen med resten av Stortingets energi- og miljøkommite.

  – Mitt inntrykk etter å ha vært i Dubai er at det ikke foreligger noe alternativer til å erstatte olje og gass og at en stor del av deltakerne innser at det er etterspørselen som må endres og ikke produksjonen.

  – Det legges opp til en enorm satsing på ny fornybar energi og energieffektivisering som, om en lykkes, vil skape en situasjon at billig fornybar kraft vil kunne redusere kraftig etterspørselen etter olje og gass.

 • Sultan al-Jaber til NRK: – Vi har de høyeste ambisjoner

  Lederen av klimatoppmøtet i Dubai, Sultan al-Jaber, ga et kort svar til NRK da han forlot møterommet mandag kveld: – Vi har de høyeste ambisjoner, sa al-Jaber.

  Et utkast til avtale har fått mye kritikk i dag. Der står det ikke at fossil energi skal «fases ut». Dette til tross for at 80 land, blant dem USA, EU og øystater vil ha med akkurat dette uttrykket.

  Sultan al-Jaber til NRKs reporter i Dubai kvelden før klimatoppmøtet skal være over.
  Foto: Truls Alnes Antonsen / NRK

Nyhetsstrømmen

Nasjonal sikkerhetsmyndighets rapport sikkerhetsfaglige råd

NRK svarer

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.