Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
 • Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

  Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

 • Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

  Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet.

 • Olaf Scholz i Midtøsten på jakt etter gass

  Tysklands forbundskansler Olaf Scholz er denne helgen i Midtøsten i håp om å sikre avtaler om gassforsyning.

  Scholz ankom Saudi-Arabia lørdag. Der møtte han Saudi-Arabias de facto-leder, kronprins Mohammed bin Salman, i håp om å inngå tettere energisamarbeid.

  På agendaen sto også krigen i Ukraina og menneskerettigheter. På spørsmål fra tyske journalister om Scholz diskutert parteringsdrapet på journalisten Jamal Khashoggi, svarte Scholz:

  – Vi diskuterte alle spørsmål som dreier seg om menneskerettigheter. Ingenting som burde blitt sagt, ble utelatt. Khashoggi ble drept i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i oktober 2018.

  (NTB)

 • Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

  Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea.

  I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet.

  Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

  For få dager siden ankom et atomdrevet amerikansk hangarskip Sør-Korea for å delta i en felles militærøvelse.

  (NTB)

 • Bil falt av henger på e18 ved Tønsberg

  En transporter falt av en tilhenger og havnet på taket på E18 ved Gulli i Tønsberg lørdag kveld. Det satt ingen i bilen, så det er ikke meldt om skader. Nordgående løp forbi stedet er stengt, melder Sør-Øst politidistrikt.

 • Stormen «Fiona» har nådd Canada – flere hundre tusen er uten strøm

  Canadas østkyst ble truffet av den tropiske stormen «Fiona» lørdag. Det har kommet meldinger om at hus har blitt revet bort av store vannmengder, og flere hundre tusen er uten strøm.

  I kystbyen Port aux Basques på Newfoundland er det erklært unntakstilstand som følge av uværet.

  – Dette har blitt større og verre enn vi forventet, sier ordfører i Channel-Port aux Basques Brian Button til BBC.

  Canadas statsminister Justin Trudeau tvitret sin støtte til alle berørte provinser.

  –Jeg tenker på alle som er berørt av orkanen, jeg vil du skal vite at vi er her for deg. Vi er klare til å støtte provinsene med ekstra ressurser, skriver han.

  Den tropiske stormen Fiona traff Newfoundland og Labrador-provinsen i Canada 24. september 2022.
  Foto: HANDOUT / AFP
 • Lavrov hevder ar Russland ikke hadde noe valg

  Utenriksminister Sergej Lavrov forsvarer fra FNs talerstol Russlands krig i Ukraina og hevder at Moskva hadde ikke noe annet valg enn å gripe inn militært.

  Da Lavrov talte i hovedforsamlingen lørdag, var hans sentrale påstand som følger: Det er USA og dets allierte – ikke Russland, slik de hevder – som på aggressivt vis undergraver det internasjonale systemet FN representerer.

  Dag etter dag er Russland blitt møtt med kraftig fordømmelse på den årlige høynivåuka i FN som følge av invasjonen av Ukraina. Da det var Lavrovs tur, forsøkte han å rette oppmerksomheten mot USA. Han listet opp eksempler fra historien på at amerikanerne ikke godtar en verden der også andre land fremmer sine nasjonale interesser.

  – USA forsøker å forvandle hele verden til sin egen bakgård, sa Lavrov.

  Han anklaget videre vestlige land for å lide av russofobi uten sidestykke og for å ville ødelegge Russland.

  Han gjentok flere av de russiske påstandene om hvorfor Russland anerkjente de to regionene i Donbas som uavhengige og sendte soldater inn i nabolandet.

  – Vestlige lands manglende evne til å forhandle og Kyiv-regimets fortsatte krig mot sitt eget folk, gjorde at vi ikke hadde noe valg, hevdet Lavrov.

  Lavrov holdt en lengre pressekonferanse etter talen. Der gjorde han blant annet narr av det han omtalte som «hysteri» i de vestlige fordømmelsene av de såkalte folkeavstemningene i russisk-okkuperte deler av Ukraina.

  Den russiske utenriksministeren hevdet videre at EU er i ferd med å bli en «autoritær, grell, diktatorisk enhet».

  (NTB/AP/AFP)

 • Politiet måtte bruke pepperspray i Florø

  Vest politidistrikt melder om en beboer i Florø som slo til en ansatt og som dro fra stedet med kniv lørdag kveld. Vedkommende skal ha virket skremmende for flere forbipasserende, og truet politipatruljen med kniv. Politiet måtte ta i bruk pepperspray for å få kontroll på vedkommende. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

 • Tenåring skadet etter bålopptenning i Drammen

  En person ble skadet etter at tre tenåringer tente bål i en hule ved Underlia i Drammen lørdag kveld. Årsaken til hendelsen er trolig bruk av blåsprit for å få fart på bålet, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Den skadde er kjørt til sykehus med lettere skader.

 • Syklist påkjørt ved Siggerud

  En syklist blir undersøkt av ambulanse etter å ha blitt påkjørt av en bilist ved Siggerud lørdag kveld. Syklisten skal ikke være alvorlig skadet. Bilføreren som har kjørt på syklisten har dratt fra stedet. Politiet ber vedkommende om å melde seg til dem, melder politiet i Øst på Twitter.

Nyhetsstrømmen

Tonje Brenna

NRK svarer

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.