Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
 • Ving-kunder rammes ikke av Flyr-problemene

  Den økonomiske krisen i flyselskapet Flyr vil ikke påvirke kundene til charterselskapet Ving, melder TV 2.

  – Vi er oppmerksomme på den situasjonen og følger den tett, men det får ingen påvirkninger for våre gjester for øyeblikket. Vi håper de finner bra løsning, forteller sjef Eva Marie-Anne Zakrisson for Ving Norge til kanalen.

  Tidligere denne måneden ble det klart at Flyr skal frakte Vings kunder til Mallorca, Kreta og Tenerife.

 • Polen vil bruke 4 prosent av BNP på forsvaret

  Polen vil bruke 4 prosent av landets bruttonasjonalprodukt på forsvaret, opplyser statsminister Mateusz Morawiecki.

  – Krigen i Ukraina gjør at vi vil ruste opp enda raskere. Det er derfor vi i år vil gjøre en innsats helt uten sidestykke og bruke 4 prosent av BNP på den polske hæren, sier Morawiecki.

  Polen er medlem av Nato som i 2014 satte som mål at alle medlemsland innen 2024 skal bruke minst 2 prosent av BNP på forsvaret.

  Bare sju av Natos medlemsland har hittil oppfylt dette målet. Norge er ikke blant dem, men legger i år opp til å bruke 1,5 prosent av BNP på forsvaret.

  (NTB)

 • Kina gir USA skylden for krigen i Ukraina

  Kina mener at det er USA som med sin politikk har skyld i den russiske invasjonen og krigføringen i Ukraina.

  – Det var USA som utløste Ukraina-krisen og som gir næring til den ved fortsatt å selge tunge angrepsvåpen til Ukraina, noe som bare har forlenget og forsterket konflikten, sier en talsperson for Kinas utenriksdepartement, Mao Ning.

  Uttalelsen kom som svar på amerikanske anklager om at kinesiske selskap har tilbudt støtte til Russland.

  Ifølge Mao Ning er disse anklagene grunnløse, og hun betegner dem som forsøk på utpressing fra USAs side.

  – Kina kommer ikke til å sitte stille og se på at USA skader de helt legitime rettighetene og interessene til kinesiske selskap, sier hun.

  (NTB)

 • Røde Kors varsler om SMS-svindel

  Norges Røde Kors ber alle være oppmerksomme etter at svindlere har sendt ut SMS og bedt folk betale til en falsk nettside.

  – Svindlere har sendt ut SMS med oppfordring om å gi til den falske nettsiden « http://gave-rodekors.com », melder Røde Kors på Twitter mandag.

  I en SMS blir mottaker bedt om å sende penger for å støtte barn i Ukraina med mat, beskyttelse og medisiner. Det er lagt ved lenke til en falsk Røde Kors-side. Organisasjonen følger opp saken med politiet og ber alle være oppmerksomme.

  – Røde Kors bruker nettsidene http://rodekors.no og http://gi.rodekors.no, ikke URL-er som slutter med .com, opplyser Røde Kors.

 • Bruk av «politi» i foreningsnavn skal diskuteres

  Politidirektoratet vil i nær fremtid invitere frivillige politiforeninger til dialog om anbefalingene i rapporten fra Rolleforståelseutvalget. Utvalget ble satt ned av departementet etter anmodning fra Politidirektoratet høsten 2021 for å gjennomgå forholdet mellom politiet og Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF). Oppfølgingen vil blant annet ta for seg bruken av «politi» i foreningsnavnet. Om dette skriver utvalget:

  «Foreninger med tilknytning til politiet bør være oppmerksom på faren for at utenforstående kan oppfatte dem som representanter for politiet, og ta hensyn til dette blant annet ved valg av navn på foreningen».

 • To klatrere omkom i snøras i Slovakia

  To klatrere som ble tatt av et snøras i Tatrafjellene i Slovakia søndag, er funnet omkommet, opplyser en redningstjeneste.

  En tredje person, som kom fra Polen, ble også tatt av raset, men han greide å komme seg løs og kontakte nødetatene.

  Redningsmannskap fant de omkomne under isbreen Groszov.

  (NTB)

 • Mann siktet for vold mot to spedbarn

  En mann i slutten av 20-årene er varetektsfengslet i to uker. Han er også ilagt brev- og besøksforbud.
  Det fremgår av fengslingskjennelsen fra Salten og Lofoten tingrett.

  Ifølge kjennelsen mener påtalemyndigheten at mannen har utøvd vold mot sine to barn. Barna er nå i overkant av 2 måneder gamle.

  Påtalemyndigheten opplyser at det her er snakk om en svært alvorlig voldssak mot to fornærmede spedbarn.

  – Det vil bli gjennomført en rekke vitneavhør, herunder i siktedes nærmeste omgangskrets og familie, samt andre taktiske og tekniske etterforskningsskritt, heter det i kjennelsen.

  Bodø fengsel
  Foto: Barbro Andersen
 • Harry Styles opptrer på Grammy-utdelingen

  Harry Styles blir en av artistene som skal stå for underholdningen under Grammy-utdelingen 5. februar. Det skriver Hollywood Reporter. Styles er nominert til Grammy i seks kategorier, inkludert årets beste album og beste popalbum.

  Harry Styles
  Foto: Jordan Strauss / AP
 • Sykehusene må betale

  Hvis en pasient får resept på medisinsk cannabis i Norge, skal sykehuset betale for medisinen. Reglene for såkalt utprøvende behandling – som cannabis er – kom i 2018 – likevel er det en rekke pasienter som fortsatt må betale selv. Finnmarkssykehuset er blant helseforetakene som har slitt med å lage rutiner for pasienter på såkalt utprøvende behandling. Medisinsk fagleder ved Finnmarkssykehuset Harald Sunde skriver til NRK at Finnmarkssykehuset ikke er kjent med at dette har stort omfang i Finnmarkssykehusets opptaksområde.

 • Kulturrådet med en million til kunst- og kulturkritikk

  Kulturrådet har lyst ut midler til tidsskrift og kritikk, spesielt øremerket scenekunstfeltet og ytringsrom der.

  – Ordningen tidsskrift og kritikk har en spesiell rolle i arbeidet for et demokratisk og tolerant samfunn som også skal romme ulike synspunkt, sier Ida Habbestad, leder i Kulturrådets faglige utvalg for tidsskrift og kritikk, i en pressemelding. Midlene er hentes fra overskuddet fra tippemidlene.

Nyhetsstrømmen

Strømmaster, Hakadal

NRK svarer

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.