Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
  • Overtent hus i Vestby

    Naudetatane er i gang med sløkkingsarbeid på eit overtent hus i Vestby. Det er spreiingsfare til bygg i nærleiken, opplyser Øst politidistrikt på X.

    Alle bebuarane er ute av huset, og det er ikkje meld om personskadar.

  • 15 geriljamedlemer drepne i Colombia

    Hæren i Colombia opplyser at styrkane deira har drepe 15 medlemer av ei geriljagruppe. Gruppa trekte seg nyleg frå fredsforhandlingar med regjeringa.

    I tillegg blei eit titals personar såra i aksjonen vest i landet førre veke. Hæren seier gruppa har oppsyn med aukande narkotikahandel i regionen, skriv NTB.

    Dei drepne høyrde til ei eining EMC-gruppa, som førre veke trekte seg frå fredssamtalar med regjeringa.

    EMC er ei utbrytargruppe frå den tidlegare Farc-geriljaen. Gruppa blir leia av opprørarar som ikkje aksepterer fredsavtalen frå 2016 mellom Farc og styresmaktene. Samtalane den gong blei lagt til rette av mellom anna Noreg og Cuba.

  • Kim Kardashian i Det kvite hus

    Realitystjerne og gründer Kim Kardashian var torsdag i Det kvite hus for å diskutere fengselsreform med visepresident Kamala Harris.

    Møtet fann stad etter at president Joe Biden onsdag benåda fleire personar. Desse var dømde for ikkje-valdelege narkotikalovbrot, skriv NTB.

    Visepresident Harris, som har bakgrunn som stats- og riksadvokat, ynskjer å overtyde minoritetsveljarar og unge amerikanarar til å gje Biden ein sjanse til fire nye år som president.

    Kardashian har dei siste åra vore involvert i debatten om strafferettsreform. Ho har mellom anna møtt Donald Trump for å diskutere fengselspolitikk, både då han var president og i etterkant.

    Kamala Harris Kardashian Pardons
    Foto: Susan Walsh / AP
  • Frp-topp trekker seg etter handikapavsløring

    Leif Willy Eriksen trekker seg som leder for Fremskrittspartiet (Frp) i Fredrikstad etter avsløringen om at han har parkert ulovlig med konas handikapbevis.

    – Jeg er veldig lei meg for det jeg har gjort. Jeg har stor respekt for både kommunen og innbyggerne og beklager på det sterkeste det som har skjedd, sier Eriksen til Fredriksstad Blad.

    Det skjer etter at Dagbladet søndag kunne dokumentere at han ved flere anledninger har brukt konas handikapbevis ulovlig når han har parkert.

    Ifølge Statens vegvesen er det forbudt å bruke parkeringsbeviset for andre enn den det er ment for. Beviset gir blant annet rett til å parkere gratis der andre må betale.

    I tillegg til at han nå går av som Frp-leder i Fredrikstad etter 30 år, opplyser Eriksen at han har levert inn beviset til parkeringsetaten.

    – Jeg har også tatt kontakt med bompengeselskapet slik at vi heretter betaler i bommene, sier han til Fredriksstad Blad.

    Han legger til at han ikke har blitt presset av partiet til å gå av, og at dette er en beslutning han har tatt på egen hånd.

    (NTB)

  • USA starter bygging av havn som skal bringe nødhjelp til Gaza

    USAs militære har startet å konstruere en havn som skal brukes til å frakte nødhjelp til Gazastripen.

    Byggingen skjer ikke på Gazastripen, ifølge Pentagon-talsperson Pat Ryder.

    Anlegget skal bestå av en plattform for å losse nødhjelp fra store til mindre fartøy, samt en brygge for å bringe det til land.

    Planene om en amerikansk nødhjelpshavn ble kunngjort av president Joe Biden i mars. Amerikanske tjenestemenn har sagt at forsyningene skal leveres uten at amerikanske styrker går i land.

    (NTB)

  • Politiet med væpnet aksjon på E18

    – Vi ble informert av Sør-Øst politidistrikt om at de har hatt et hjemmeran i sitt distrikt. I den forbindelse var de på utkikk etter en spesifikk bil. Denne bilen ble etter hvert observert inngående E18, sier Bjarne Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til NRK.

    Bilen ble stanset og kontrollert på Frognerstranda. Tre personer ble pågrepet og er nå er siktet i saken.

    Politiet opplyser at det var en væpnet pågripelse, men at det ikke var noe dramatikk.

    – Det fremstår nok sikkert litt dramatisk for forbipasserende, men dette var som sagt helt etter planen, sier Pedersen.

    Det skal ha blitt utført vold under selve ranet, som skjedde i Lier kommune. Politiet undersøker nå om det ble truet med våpen eller gjenstand under ranet.

    – Det er også grunnlaget for at politiet i Oslo var bevæpna, sier Roger Aaser, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt.

    Ingen skal være fysisk skadet.

  • Død kropp funnet på Skotfoss

    Politiet bekrefter at en person er funnet død ute i Meierelva på Skotfoss i Skien torsdag kveld.

    Pårørende er varslet, ifølge innsatsleder Kim Stokke.

    Det skal være det frivillige letemannskapet som skal ha gjort funnet ute i elva.

    Nå venter letemannskapet på politibåten som skal sjekke funnet som ble gjort rett ved kirken på Skotfoss.

    En 35 år gammel mann fra Holmestrand har vært savnet siden lørdag. Han ble sist sett på en fest hos venninnen sin på Skotfoss.

  • Jenny Klinge sier nei til gjenvalg til Stortinget

    Jenny Klinge fra Senterpartiet ønsker ikke gjenvalg til Stortinget ved stortingsvalget i 2025.

    Klinge er den av dagens stortingspolitikere fra Møre og Romsdal som har sittet lengst på Stortinget.

    Hun ble valgt inn som fast medlem av Stortinget i 2009, men møtte også i lengre tid som vararepresentant i den foregående perioden.

    – Jeg kommer til å savne det å kunne sette dagsorden, delta i debatter og påvirke til beste for folk og næringsliv. Men det er et strevsom liv å være stortingsrepresentant med mye reiser og mye tid borte fra familien .

    Jenny Klinge har vært justispolitisk talsperson for Senterpartiet. Hun har også vært varaordfører i Surnadal kommune og fylkespolitiker i Møre og Romsdal.

    Jenny Klinge, Senterpartiet.
    Foto: Senterpartiet
  • Brudd i lønnsforhandlingene for elektrofagene

    Etter fire dager endte lønnsforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd torsdag kveld.

    EL og IT gikk inn i forhandlingene om Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK) med krav om blant annet økt kjøpekraft for sine medlemmer.

    – Arbeidsgiverne ville ikke møte oss på noen av våre krav. Vi har derfor bestemt oss for å bryte forhandlingene og gjøre et nytt forsøk med Riksmeklerens bistand, sier forbundsleder i EL og IT, Geir Ove Kulseth, i en pressemelding.

    Partene skal møtes til mekling hos Riksmekleren i slutten av mai.

    – Vi kom til et punkt hvor vi innså at vi måtte ha hjelp fra en tredjepart for å komme videre, sier Ove Guttormsen, som er administrerende direktør i NHO Elektro.

    EL og IT Forbundet har over 40.000 medlemmer, hvorav 15.000 medlemmer er på tariffavtalen LOK.

    (NTB)

  • NRK erfarer: Innstiller på å henlegge saken mot Tom Hagen

    Etter det NRK erfarer handler i hvert fall deler av innstillingen i Lørenskog-saken om at politiet innstiller på å henlegge saken mot Tom Hagen på bevisets stilling.

    Det er Øst politidistrikt som har sendt sin innstilling i saken til statsadvokaten, men politidistriktet ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger torsdag kveld.

Nyhetsstrømmen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.