Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
  • Politiet med væpnet aksjon på E18

    En bil ble stanset og kontrollert på Frognerstranda, opplyser Oslo politidistrikt.

    Bilen settes i sammenheng med et hjemmeran i Drammen. Det ble pågrepet tre personer som nå er siktet i saken.

    Ingen skal være fysisk skadet.

  • Død kropp funnet på Skotfoss

    Politiet bekrefter at en person er funnet død ute i Meierelva på Skotfoss i Skien torsdag kveld til NRK.

    Pårørende er varslet, ifølge innsatsleder Kim Stokke.

    Det skal være det frivillige letemannskapet som skal ha gjort funnet ute i elva.

    Nå venter letemannskapet på politibåten som skal sjekke funnet som ble gjort rett ved kirken på Skotfoss.

    En 35 år gammel mann fra Holmestrand har vært savnet siden lørdag. Han ble sist sett på en fest hos venninnen sin på Skotfoss.

  • Jenny Klinge sier nei til gjenvalg til Stortinget

    Jenny Klinge fra Senterpartiet ønsker ikke gjenvalg til Stortinget ved stortingsvalget i 2025.

    Klinge er den av dagens stortingspolitikere fra Møre og Romsdal som har sittet lengst på Stortinget.

    Hun ble valgt inn som fast medlem av Stortinget i 2009, men møtte også i lengre tid som vararepresentant i den foregående perioden.

    – Jeg kommer til å savne det å kunne sette dagsorden, delta i debatter og påvirke til beste for folk og næringsliv. Men det er et strevsom liv å være stortingsrepresentant med mye reiser og mye tid borte fra familien .

    Jenny Klinge har vært justispolitisk talsperson for Senterpartiet. Hun har også vært varaordfører i Surnadal kommune og fylkespolitiker i Møre og Romsdal.

    Jenny Klinge, Senterpartiet.
    Foto: Senterpartiet
  • Brudd i lønnsforhandlingene for elektrofagene

    Etter fire dager endte lønnsforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd torsdag kveld.

    EL og IT gikk inn i forhandlingene om Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK) med krav om blant annet økt kjøpekraft for sine medlemmer.

    – Arbeidsgiverne ville ikke møte oss på noen av våre krav. Vi har derfor bestemt oss for å bryte forhandlingene og gjøre et nytt forsøk med Riksmeklerens bistand, sier forbundsleder i EL og IT, Geir Ove Kulseth, i en pressemelding.

    Partene skal møtes til mekling hos Riksmekleren i slutten av mai.

    – Vi kom til et punkt hvor vi innså at vi måtte ha hjelp fra en tredjepart for å komme videre, sier Ove Guttormsen, som er administrerende direktør i NHO Elektro.

    EL og IT Forbundet har over 40.000 medlemmer, hvorav 15.000 medlemmer er på tariffavtalen LOK.

    (NTB)

  • NRK erfarer: Innstiller på å henlegge saken mot Tom Hagen

    Etter det NRK erfarer handler i hvert fall deler av innstillingen i Lørenskog-saken om at politiet innstiller på å henlegge saken mot Tom Hagen på bevisets stilling.

    Det er Øst politidistrikt som har sendt sin innstilling i saken til statsadvokaten, men politidistriktet ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger torsdag kveld.

  • Dommer avviser Trumps forsøk på å forkaste ærekrenkelsesdom

    En føderal dommer avviste Donald Trumps forsøk på å forkaste ærekrenkelsesdommen, hvor han er dømt til å betale journalisten E. Jean Carroll 83,3 millioner dollar i oppreisning.

  • Dagbladet: Tengs-frikjent 53-åring fikk avslag på forskuddsbetaling

    Den 53 år gamle karmøy-mannen som har blitt frikjent for Tengs-drapet, ba i mars om å få forskuddsbetalt 2 millioner kroner som erstatning fra staten.

    Nå skal han ifølge Dagbladet ha fått avslag fra Sivilrettsforvaltningen.

    – Det er en forskjellsbehandling som er vanskelig å forstå. Vår klient står uten jobb og uten utsikter til å få jobb, sier advokat Stian Bråstein til Dagbladet.

    I kontrast fikk Viggo Kristiansen 10 millioner kroner i erstatning etter at han ble frikjent i baneheia-saken.

    Forsvarernes prosedyre i Birgitte-saken
    Foto: Øystein Otterdal / Øystein Otterdal/NRK
  • Enighet i forhandlingene for prosessindustrien

    IE&FLT og Norsk Industri har kommet til enighet i oppgjøret for prosessindustrien. IE&FLT opplyser at oppgjøret gir økt kjøpekraft for medlemmene.

    – Det har vært tøffe tak, men nå er vi enige om et nytt lokalt forhandlingssystem som skal dra oss i riktig retning, sier forbundsleder Frode Alfheim i IE&FLT i en pressemelding.

    Lønnsoppgjøret sikrer et generelt tillegg på minimum 7 kroner for alle på overenskomsten, samt et historisk løft på 6 prosent i skifttillegget, ifølge forbundet.

    Industri Energi, som i fjor slo seg sammen med Forbundet for Ledelse og Teknikk og tok navnet IE&FLT, gikk i 2022 ut i streik på grunn av misnøye med deler av gjennomføringen av de lokale forhandlingene.

    – Vi ønsker å forhandle med de som bestemmer i bedriften, og at det skal komme en reaksjon dersom vi ikke blir enige. Vi har fått gjennomslag for begge deler i løsningen som nå foreligger, sier Alfheim.

    IE&FLT er det fjerde største forbundet i LO og Norges største forbund for ansatte med tilknytning til olje-, gass- og landindustri, med rundt 80.000 medlemmer.

    (NTB)

    Frode Alfheim, forbundsleder for fagforbundet Industri Energi.
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • KrF vil videreføre støtte til land i sør i Nansenprogrammet

    KrF krever at Nansenprogrammet skal inneholde en ny støttepakke til land i sør som er rammet av ringvirkninger av Ukraina-krigen.

    De parlamentariske lederne på Stortinget skal møtes for å diskutere Norges støtte til Ukraina neste tirsdag. Regjeringen har varslet at støtten skal økes betydelig, blant annet med penger til mer luftvern.

    KrF vil kreve at støtteordninger til land i sør videreføres når totalrammen økes.

    – Avtalen fra sist het tross alt «Politisk enighet om Ukraina og Sør», og da er det helt naturlig at også pakken til sør blir med i videre forhandlinger, sier KrF-leder Olaug Bollestad.

    Hun sier enigheten på Stortinget la til grunn at Sør-pakken skulle videreføres dersom krigen fortsetter å medføre ekstraordinære konsekvenser for verdens fattige.

    – Norge må stille opp for verdens fattigste! Ukraina produserte før krigen mat til 400 millioner mennesker, men nå ventes det at 600 millioner mennesker vil være kronisk underernærte i 2030, og 120 millioner ekstra sulter på grunn av krigen i Ukraina. Særlig rammes mennesker i Afrika, hvor 20 prosent av kontinentets befolkning sulter, sier hun.

    (NTB)

    OTofwwUmLO0
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • Opptil 100.000 har krysset fra Gaza til Egypt

    Mellom 80.000 og 100.000 palestinere har krysset grensen fra Gazastripen til Egypt siden 7. oktober, ifølge den palestinske ambassadøren i Egypt.

    Ambassadør Diab Allouh sier ikke hvordan de har kommet seg over grensen. Grenseovergangen i Rafah sør på Gazastripen er den eneste grensestasjonen i enklaven som ikke er under direkte kontroll av israelske styrker.

    (NTB)

Nyhetsstrømmen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.