Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
  • Regjeringen vil vurdere egne turistpriser på fly i distriktene

    Regjeringen varsler en utredning av anbudene for kortbanenettet for fly. De vurderer blant annet ulike priser for turister og fastboende.

    – Vi ønsker å se nærmere på hvordan vi kan sørge for at den store innsatsen fra staten kommer innbyggerne til gode på en enda bedre måte enn i dag, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB.

    Regjeringen har nå lagt opp til å bruke nesten 2,4 milliarder kroner årlig på å opprettholde flyrutene i distriktene, de såkalte FOT-rutene. Bevilgningen ble doblet i år, og maksprisene ble halvert.

    Det er Widerøe som har anbudet på nesten alle de statlig subsidierte rutene.

    Selskapet har merket økt trøkk fra ferie- og fritidsreisende etter at prisene ble halvert.

    – I dag bidrar vi ikke bare tungt til de som bor i regionen, men også til reiseliv og turistene. Det kan hende det er riktig, men det er sånne ting vi må vurdere. Er det vi driver med treffsikkert nok?

    Regjeringen er allerede i dialog med Widerøe om hvordan det har gått etter priskuttet, men det er foreløpig ikke aktuelt å ta umiddelbare grep.

     Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård legger frem en ny nasjonal strategi for norsk luftfart.
    Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  • Litauen avviser anklager om droneangrep i Belarus

    – Den litauiske hæren har ikke gjennomført, og kommer ikke til å gjennomføre noen fiendtlige handlinger mot andre stater, heter det i en uttalelse fra en talsperson i den litauiske hæren til Reuters.

    Belarusiske sikkerhetstjenester hevdet torsdag at et litauisk droneangrep mot hovedstaden Minsk var slått tilbake. Det ble meldt av det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. Det er så langt ingen andre kilder som dokumenterer at dette stemmer.

    Nato-landet Litauen motsier anklagene.

    Belarus er en av Russlands nærmeste allierte. Russiske styrker utplassert i Belarus tok seg over grensen til Ukraina i begynnelsen av krigen, men belarusiske styrker skal ikke ha deltatt.

    Russland har også utstasjonert taktiske kortdistanse-atomvåpen i Belarus, noe Lukasjenko har sagt skal fungere som avskrekking overfor nabolandet og Nato-medlemmet Polen.

  • Polen kan vurdere å sende ukrainere tilbake til hjemlandet for å være soldater

    Regjeringen i Kyiv jobber intenst med å innkalle flere soldater etter to år med krig. Den vedtok nylig en mobiliseringslov som senker stridsdyktig alder og innfører strengere tiltak mot dem som sluntrer unna.

    Flere titalls tusen ukrainere oppholder seg i nabolandet Polen, og forsvarsminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sa onsdag at polske myndigheter kan være behjelpelige med å sende menn i stridsdyktig alder tilbake til hjemlandet.

    (NTB)

  • VG: Snart tomt for norske poteter – fjerner tollavgiften

    Tørke og flom har ført til historisk dårlige potetavlinger. Nå er det mer eller mindre tomt for norske poteter i butikkene, melder VG.

    – Vi kommer til å fjerne tollavgiften på poteter. Det vil gjelde fra neste uke, sier seksjonssjef Jens Tjentland i Landbruksdirektoratet til VG.

    Grønnsaker Toll
    Foto: Oskar Rennedal / Oskar Rennedal
  • Knivstikking i Moss: Mann siktet for kroppskrenkelse

    Mannen i 50-årene som er pågrepet etter at en ung gutt ble knivstukket i Moss torsdag morgen, er siktet for kroppskrenkelse.

    Jourhavende jurist Vilde Heggen i Øst politidistrikt sier til NRK at mannen kjent av politiet fra tidligere, men ikke i forbindelse med alvorlige saker.

    Mannen vil bli fremstilt for lege i løpet av dagen.

  • Kreml: Nye langdistanseraketter til Ukraina vil ikke endre krigens gang

    Det ble nylig kjent at Ukraina har tatt i bruk langdistanseraketter som i hemmelighet er blitt sendt fra USA.

    – USA er direkte involvert i denne konflikten. De er på vei til å utvide utvalget av våpensystemer de allerede leverer. Dette vil ikke på fundamentalt vis endre utfallet av den militære spesialoperasjonen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov.

    (NTB)

  • Trekker tilbake kosttilskot

    Tights.no trekker tilbake kosttilskotet «BodyFuel Super Strength Vitamin D 30ml». Produktet er selt på nettsidene deira og i butikken Tights på Oslo Fashion Outlet.

    Tilskotet blir trekt tilbake fordi det inneheld forhøga konsentrasjonar av vitamin D. Dette kan medføra ein helserisiko, skriv selskapet sjølv i ei pressemelding.

    "BodyFuel Super Strength Vitamin D 30ml"
    Foto: tights.no/ handout /NTB
  • FN: Antallet omkomne etter båtforlis ved Djibouti øker til 24

    Havariet er den andre ulykken med store tapstall på to uker. De forulykkede båtene fraktet migranter som returnerte fra Jemen via den såkalte østlige migrasjonsruten mellom Afrika og den arabiske halvøya.

    Minst 24 omkom i det siste forliset, og 20 personer er fortsatt savnet. Båten hadde 77 personer om bord, blant dem flere barn, da havariet skjedde nær byen Obock i Djibouti, opplyser den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

    De 33 overlevende blir tatt hånd om ved IOM-senteret i Obock.

    (NTB)

  • Her er kongen tilbake på jobb

    Kongen er tilbake på jobb etter lengre tids sykemelding.

    De første bildene av kongen tilbake på jobb ble fotografert torsdag, selv om kongen selv har vært på jobb siden mandag.

    Torsdag møter kongen en rekke nye ambassadører i Norge. Han mottar Argentinas, Sveriges og Costa Ricas nye ambassadører til audiens på slottet.

    (NTB)

    Kong Harald tilbake på jobb
    Foto: NTB
  • Macron: – Europa kan dø

    – Europa er dødelig. Europa kan dø, advarer Emmanuel Macron i en tale om Europas framtid ved Sorbonne-universitetet.

    Den franske presidenten mener Europa ikke lenger kan delegere sin sikkerhet til USA.

    Han mener år med kriser og krig har endret spillereglene i verden på så drastisk vis at den store kampen i dag handler om Europas overlevelse.

    Styrke, velstand og humanitet er det som kan redde Europa, ifølge Macron.

    Emmanuel Macron
    Foto: Simen Ekern / nrk

Nyhetsstrømmen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.