Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
 • Guvernør: En skadet i angrep mot Odesa

  Minst en person er skadet i et angrep mot havnebyen Odesa i Ukraina, det hevder områdets guvernør.

  Det skal være skader på havnen, melder Reuters.

 • Forsinkelser i togtrafikken

  Det er forsinkelser i togtrafikken mellom Oslo S og Ski mandag morgen. Det skyldes en signalfeil.

  Bane Nor vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta.

  Toglinjer som kan påvirkes av signalfeilen, er Oslo S – Rakkestad, Østfoldbanens østre linje R22, Stabekk – Ski, Østfoldbanen L2, Oslo S – Moss, Østfoldbanens vestre linje R21 og Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanens vestre linje RE20.

 • Trolig slutt på streik for manusforfattere i Hollywood

  Fagforeningen WGA og Hollywood-studioene har blitt enige om en tentativ avtale som gjør slutt på nesten fem måneder med streik for manusforfattere, melder WGA.

  Det er ikke inngått noen avtale mellom studioene og skuespillerne. Manusforfatternes avtale må godkjennes av styret og medlemmene i WGA før streiken offisielt er slutt.

  (NTB)

 • Siciliansk mafialeder er død

  Mafialeder Matteo Messina Denaro, som ble pågrepet i januar etter å ha vært på rømmen siden 1993, er død, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa.

  61-åringen hadde tykktarmskreft. Han døde på sykehus sentralt i Italia, ifølge Ansa.

  Denaro ble pågrepet i januar på en legeklinikk i Palermo der han fikk behandling for kreften under dekknavn. Han hadde kallenavnet Diabolik og var den mest ettersøkte personen i Italia. Han ble ansett som den mektigste skikkelsen i Cosa Nostra-mafiaen, som holder til på Sicilia.

  Denaro ble dømt til livstid i fengsel in absentia i 2020 for medvirkning til to drap på politifolk, medvirking til et bestialsk drap på en tyster, samt medvirkning til tre bombeangrep i Firenze, Milano og Roma i 1993.

  Ifølge politiet var han fortsatt i stand til å gi ordrer til mafiaen vest på Sicilia så sent som i september 2022. Han var den siste av tre beryktede mafiabosser som hadde vært på rømmen i mange tiår, ifølge politiet.

  (NTB)

 • Brøt seg inn hos familie som sov

  En mann i 30-årene er pågrepet etter et innbrudd i Lindesnes natt til mandag. Politiet fikk melding fra en privat bolig der vedkommende skal ha tatt seg inn mens familien sov. Han anmeldes også for å ha hatt kniv og narkotika på seg.

 • Bil trillet inn i en garasjeport i Kristiansand

  En bil skal først ha truffet en lyktestolpe, deretter trillet inn i en garasjeport i Kristiansand.

  Ifølge politiet tror de at bilen har blitt parkert og at føreren har forlatt bilen like før hendelsen. Ingen ble skadet, skriver politiet på X.

  De meldte om saken i 01.30-tida natt til mandag.

 • Ingen bilarbeiderstreik i Canada

  Canadiske bilarbeidere gikk søndag med på en avtale med Ford som forhindrer at streiken i USA sprer seg nordover.

  5600 godtok en treårskontrakt som gir dem 10 prosent lønnsøkning det første året og totalt 15 prosent over perioden.

  Bilstreiken har fått mye oppmerksomhet, og det er bekymring for at den kan få økonomiske konsekvenser i hele USA.

  President Joe Biden skal møte streikende i vippestaten Michigan tirsdag, dagen før ekspresident Donald Trump skal gjøre det samme.

 • Bolivia: Evo Morales vil stille til presidentvalg igjen

  Bolivias ekspresident Evo Morales stiller igjen som kandidat i presidentvalget i landet i 2025. Det kunngjorde han søndag.

  Det skjer mens Morales krangler med den sittende presidenten.

  På X anklager Morales sittende president Luis Arces regjering for å forsøke å sette ham på sidelinja. Blant annet ved å rette feilaktige korrupsjonsanklager mot ham.

  Morales gikk av som president i 2019 etter å ha mistet støtten fra militæret under streiker og demonstrasjoner etter et omstridt valg der han fikk en fjerde periode som president. Etter å ha rømt landet hevdet han å være utsatt for et kupp fra høyresiden som var støttet av USA.

  Bolivias grunnlov lar en president sitte i to perioder på rad, men Morales satt i tre. Justisministeren i landet sier at en domstol må avgjøre om Morales kan stille.

  Evo Morales
  Foto: AFP
 • Kreml-kritiker satt i straffecelle i Sibir, ifølge advokat

  Den fengslede Putin-kritikeren Vladimir Kara-Murza har blitt overført til et høysikkerhetsfengsel i Sibir og satt i en straffecelle, ifølge hans advokat.

  Kara-Murza ankom den såkalte straffekolonien IK-6 som ligger i byen Omsko i Sibir torsdag, skrev advokaten hans, Vadim Prokhorov, i et Facebook-innlegg.

  Den russisk-britiske journalisten Kara-Murza er dømt for bedrageri, for å ha spredt «falsk» informasjon om Russlands militære engasjement og for tilslutning til en «uønsket organisasjon». Han soner en dom på 25 års fengsel.

  Kara-Murza nekter for anklagene.

  Vladimir Kara-Murza
  Foto: AP

Nyhetsstrømmen

Erna Solberg

NRK svarer

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.