Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
 • Minst ti sivile drept av russiske styrker i Donetsk

  Minst ti ukrainske sivile, blant dem to barn, ble drept av russiske styrker i Donetsk-regionen i Ukraina onsdag, skriver Reuters.

  Byrået siterer regionsguvernøren i området. Han har ikke oppgitt ytterligere detaljer om hvordan de ble drept, men sier sju personer ble såret samme dag.

 • 2 nye apekopp-tilfeller oppdaget i Storbritannia

  Totalt er det nå oppdaget ni tilfeller av den sjeldne sykdommen apekopper (monkeypox) i Storbritannia, skriver britiske helsemyndigheter på sine nettsider.

  Sykdommen har i hovedsak blitt oppdaget blant menn som har sex med andre menn. De to nye tilfellene er ikke tilknyttet personer som har vært på reise i land hvor apekopper er mer vanlig, og er ikke tilknyttet andre tilfeller i Storbritannia.

  Ingen av tilfellene så langt ser ut til å ha tilknytning til hverandre. Et av tilfellene oppsto hos en person som nylig hadde besøkt Nigeria. Apekopper er vanligvis tilknyttet reise til Vest-Afrika, ifølge pressemeldingen.

  Også i land som Spania og Portugal er det oppdaget tilfeller av sykdommen.

 • Lastebil reiv ned tak på bensinstasjon

  Ein lastebil reiv ned taket på ein bensinstasjon i Åsnes. Politiet seier det ikkje var nokon personar under taket då det datt ned, og ingen er skadde.

  Ifølge vegtrafikksentralen er det små lekkasjar av drivstoff på staden og naudetatane sperra av området.

  – Naudetatane rykka ut til bensinstasjonen. Og brannvesenet har sjekka at det ikkje var personar som hadde kome til skade i ulukka, opplyser operasjonsleiar Øivind Bakken i Politiet Innlandet.

  Riksveg 2 forbi staden var først stengt, men er opna igjen no.

  bensinstasjonulykke
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • FNs generalsekretær til Støre: Urolig for norske budsjettkutt

  I samtale med Jonas Gahr Støre tok FNs generalsekretær Antonio Guterres opp at han er urolig for at Norge bruker deler av bistandsbudsjettet på flyktninger fra Ukraina.

  Guterres er urolig for at en konsekvens av dette kan bli kutt for sentrale FN-organisasjoner, som FNs utviklingsprobram.

  Statsminister Støre har i dag hatt en telefonssamtale med Guterres, melder SMK i en pressemelding. De to diskuterte Ukraina-krisen og hvordan den påvirker verdens matforsyning.

 • USA i samtaler med Tyrkia om Nato

  Rådgiver Jake Sullivan ved Det hvite hus sier USA er i samtaler med Tyrkia om Nato-søknadene til Sverige og Finland, melder Reuters. Sullivan sier han er sikker på at Sverige og Finland vil bli Nato-medlemmer.

  – Jeg tror det kommer til å gå bra, sier president Joe Biden om situasjonen onsdag, etter spørsmål fra en reporter om hvordan han skal overbevise Tyrkia om å ikke blokkere de to søkerlandenes søknader.

  Tyrkia er det eneste Nato-landet som har uttrykt skepsis til Sverige og Finlands søknader.

 • Melding om brann i skogen på Lørenskog

  Politiet skriver på Twitter at de rykker ut etter melding om brann i skogen ved Ødegårdsvei på Lørenskog. Også brannvesenet er på vei.

 • Frontkollisjon i Flå – luftambulanse tilkalt

  To biler har frontkollidert på riksvei 7 ved Flå, skriver politiet på Twitter. Minst tre personer er involvert, og det virker å være alvorlig skade på noen av de involverte, skriver politiet.

  – Én person er kritisk skadet, sier operasjonsleder Marianne Mørk i Sør-Øst politidistrikt til VG.

  Det fremstår som uklart hvor mange personer som er involvert i ulykken. Politiet meldte først tre personer, men er nå usikre.

  Nødetatene, inkludert luftambulanse, er på vei til stedet. Veien er stengt i begge retninger.

 • USA gjenåpner ambassaden i Kyiv

  USA gjenåpner ambassaden i Kyiv, melder Reuters. Ambassaden i Ukrainas hovedstad har vært stengt i tre måneder på grunn av Russlands krig mot Ukraina.

  USA har tidligere sagt at de vil gjenåpne ambassaden. Også Norge, Danmark, Tyskland og India har åpnet opp sine ambassader i Kyiv.

Nyhetsstrømmen

Nyhetsstrømmen 3 bilder Ukraina 290322

NRK svarer

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.