Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
 • Leteaksjon etter savnet fisker i Øygarden

  Kystvakten, redningsskøyte og redningshelikopter deltar i letingen etter en fisker som er savnet i Øygarden ved Bergen. Den savnede er en mann i 60-årene som dro ut med båten sin fra Lavikaneset nær Telavåg mellom klokka 12 og 14.

  Båten er en grå 19 fots aluminiumsbåt med påhengsmotor, opplyser Vest politidistrikt. Hovedredningssentralen leder leteaksjonen..

 • Binne med to unger skutt i Trøndelag

  Tre bjørner ble søndag felt i Lierne i Trøndelag. Bjørnene skal ha angrepet flere reinkalver. Det er en binne og to bjørnunger som ble felt, opplyser politiet i en pressemelding.

  Politiet har startet etterforskning og jobber med å avklare hendelsesforløpet. Én person har status som mistenkt i saken, opplyser politiadvokat Ole Andreas Aftret.

  Tidligere opplyste Aftret til Adressa at mannen som skjøt, varslet politiet rundt klokka 17.20 søndag. Meldingen gikk ut på at det var tamrein som var angrepet av bjørnen. Nødrettsbestemmelsen i naturmangfoldsloven sier at man kan avlive vilt dersom tamrein angripes.

  – Vi skal nå ettergå om dette stemmer og ta en vurdering av saken, sier politiadvokaten. Det blir ikke opplyst om noen av reinsdyrene døde.

 • Utagerende flypassasjer arrestert på Torp

  En flypassasjer har søndag kveld vært verbalt utagerende mot mannskap og andre passasjerer om bord på et fly på Sandefjord lufthavn Torp. Politiet har tatt hånd om passasjeren som blir anmeldt og satt i arrest.

 • Deichman-film vant priser

  En film som viser innsiden av nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo har vunnet to priser på den internasjonale bokmessa i Torino i Italia.

  Filmen vant kategoriene «Årets beste video» og «Årets dokumentar». Den seks minutter og 14 sekunder lange filmen viser innsiden av Deichman Bjørvika, med forfatterne Lars Saabye Christensen og Camara Lundestad Joof og en pianospillende Lars Lillo-Stenberg sammen med sangeren Maria Lotus.

  – Dette er fantastisk moro og virkelig stas. Vi bestemte oss for å lage en proper film med elementer fra den store åpningen av Deichman Bjørvika, fordi kun et lite antall mennesker fikk være tilstede på grunn av pandemien. Med filmen fikk «alle» mulighet til å se og høre, sier åpningsfestansvarlig Reinert Mithassel i Deichman i en pressemelding fra Oslo kommune.

 • Bjørn skutt i Trøndelag – skal ha angrepet reinsdyr

  Politiet melder at en bjørn er skutt i Lierne i Trøndelag. Bjørnen skal ha angrepet flere reinsdyrkalver.

  Jourhavende politiadvokat Ole Andreas Aftret ved Trøndelag politidistrikt opplyser til Adressa at mannen som skjøt, varslet politiet rundt klokka 17.20 søndag ettermiddag.

  Meldingen gikk ut på at det var tamrein som var angrepet av bjørnen. Ifølge politiet i Trøndelag var det ei binne med to unger som ble skutt.

 • Manchester City sikret ligagullet i England

  Manchester City er ligamestere i England etter at de vant 3-2 over Aston Villa søndag. Laget endte opp med 93 poeng, kun ett poeng foran Liverpool, som slo Wolverhampton 3-1. I bunnen av tabellen beholdt Leeds så vidt plassen i Premier League etter 2-1 over Brentford. Burnley rykker ned sammen med Norwich og Watford.

  City

  City beklager angrep på Villa-keeper etter ligaseieren

  Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

 • WHO-topp: – Pandemien er ikke over

  Det er risikabelt å senke beredskapen. Koronaviruset har overrasket oss igjen og igjen, advarer sjefen for Verdens helseorganisasjon Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  Han understreket alvoret under åpningen av Verdens helseforsamling, WHOs årlige toppmøte, søndag.

  – Jeg vet dette ikke er budskapet dere vil høre, sa Tedros.

  Men han minnet om at pandemien ikke er over før det er kontroll på viruset over hele verden. Antall rapporterte tilfeller øker i nesten 70 land i alle regioner, og det skjer samtidig som antallet som tester seg, har gått kraftig ned.

  Bare 57 land har vaksinert minst 70 prosent av innbyggerne, og nesten alle er høyinntekts-land, påpekte WHO-toppen. Over 6 millioner covid-dødsfall er rapportert til WHO, men anslagene over hvor mange som faktisk har mistet livet, ligger på nesten 15 millioner. (NTB)

 • Østerrike med første smittetilfelle

  Østerrike har fått sitt første bekreftede tilfelle av apekopper, melder helsemyndighetene i landet søndag. Smitte med apekopper forekommer oftest ved direkte kontaktsmitte, men indirekte kontaktsmitte og dråpesmitte kan forekomme. For at dråpesmitte skal forekomme kreves det vanligvis tett nærkontakt over lengre tid, ifølge FHI.

 • Norge tilbakeviser kritikk fra Polens statsminister

  Norge bør dele de økte olje- og gassinntektene som følge av krigen i Ukraina, uttalte Polens statsminister Mateusz Morawiecki under en konferanse lørdag.

  Statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) svarer imidlertid søndag at de økte inntektene fra norsk olje og gass i alle hovedsak går til Statens pensjonsfond utland ( «Oljefondet») for framtidige generasjoner.

  – Selv om petroleumsinntektene har økt som følge av krigen i Ukraina, så har verdien av fondet falt med rundt 550 milliarder kroner siden nyttår. Blant annet fordi aksjemarkedet har falt. Norsk økonomi og norske forbrukere blir også rammet av økte priser på strøm og bensin. Men Norge har bidratt betydelig for å støtte Ukraina og vi kommer til å bidra med betydelig mer, sier han.

 • Statlig TV: Medlem av Irans revolusjonsgarde likvidert

  Et medlem av den mektige Revolusjonsgarden i Iran er drept utenfor sitt hjem i Teheran av væpnede menn på motorsykkel, melder medier i landet.

  Statlig TV melder at de to gjerningspersonene skjøt offeret fem ganger da han var på vei inn i boligen sin øst i hovedstaden søndag.

  Sikkerhetsstyrker jakter på de mistenkte, ifølge statlige medier, som er sparsomme med detaljer om hendelsen.

  Det er ukjent hvem offeret var eller hva slags stilling han hadde i Revolusjonsgarden.

  Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet. (NTB)

Nyhetsstrømmen

NRK svarer

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.