75-årsmarkering for D-dagen

Oppsummert

Mer enn 300 veteraner deltar når 75-årsdagen for D-dagen markeres i Storbritannia og Frankrike onsdag og resten av uka. Statsminister Erna Solberg (H) deltar, sammen med blant andre dronning Elizabeth, Theresa May og Donald Trump.

 • Trump takket nordmenn på D-dagen

  USAs president Trump takket nordmenn som bidro på D-dagen. – Det var kanadiere, med sin sterke lojalitetsfølelse og ære som fikk dem til å ta til våpen med britene. Det var kjempende polakker, det var tøffe nordmenn og modige australiere.

  Trump holdt tale under 75-årsmarkeringen for D-dagen i Normandie.
 • Macron takker for friheten

  Frankrikes president Emmanuel Macron takker amerikanske krigsveteraner for deres innsats under D-dagen for 75 år siden. – Takk for friheten. Frankrike vil ikke glemme deres offer, sier Macron.

 • Markering D-dagen

 • Verdens ledere møtes på D-dagen

  Presidenter og statsministre fra hele verden skal torsdag vise internasjonal solidaritet i Normandie, for å markere 75 år etter D-dagen. President Donald Trump vil delta, men Russlands president Vladimir Putin skal ikke delta.

 • – En viktig dag å minnes for Norge

  Statsminister Erna Solberg deltar på 75-årsmarkeringen for D-dagen, som startet i Portsmouth onsdag. Senere i uken er det markeringer i flere europeiske land. – Vi må huske at den friheten vi har, ikke har kommet gratis, sier Solberg til NRK.

Trump holdt tale under 75-årsmarkeringen for D-dagen i Normandie.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no