Hopp til innhold
Webvid28 HD Verden (uten redundans)

70 år siden D-dagen

Oppsummert

USAs president Barack Obama sa under 70-årsmarkeringen at dere har tatt vare på gravene til våre falne som om det var deres egne.

 • Krigsveteran møtte Obama

  - Vemodig at ikke alle skipskameratene fikk oppleve denne dagen. Se intervju med krigsveteran Johannes Hjertaker

  - Stort at Obama gjorde stas på oss
 • – Stopp volden i Ukraina

  Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas påtroppende president Petro Porosjenko ber om å stoppe volden i Øst-Ukraina. Under markeringen av D-dagen møttes de for første gang siden Russland annekterte Krim-halvøya i mars.

 • Obama og Putin møttes

  USAs og Russlands presidenter hadde et kort møte under markeringen av 70-årsdagen for invasjonen i Normandie, melder Reuters. Putin fikk ikke være med på G7-møtet i Brussel onsdag og torsdag som følge av Russlands aksjoner i Ukraina.

 • Obama hyllet veteranene

  – Arven etter det dere gjorde på D-dagen er et fritt Europa, og den vil ikke bli glemt, sa Barack Obama på markeringen av 70-årsdagen for invasjonen i Normandie.

Den britiske veteranen Bernard Jordan ble meldt savnet da han snek seg ut av gamlehjemmet for å være med på D-dagsmarkeringen i Normandie.
- Stort at Obama gjorde stas på oss
70 års markering av D-dagen.
Reporter Joakim Reigstad og fotograf Jørn Tveter er i Normandie i anledningen 70-årsmarkering av D-dagen fredag 6. juni.
Fly fra 2.verdenskrig over Utah Beach i Normandie i forbindelse med 70-årsmarkeringen for D-dagen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no