48-åring drept i Suldalen

Oppsummert

To personer er siktet for drap, og én er tiltalt for medvirkning til grovt ran, etter at Dan Eivind Lid ble funnet død i Kristiansand 3. oktober 2020. Lid var sentral i Stopp Islamiseringen av Norge. Politiet tror ikke drapet var politisk motivert.

 • Dømt til 14,5 års fengsel for Lid-drapet

  En 56 år gammel mann er dømt til 14,5 år i fengsel for drapet på Dan Eivind Lid i Kristiansand i fjor, skriver Fædrelandsvennen. Dommen fra Agder lagmannsrett ble avsagt fredag ettermiddag. En 46 år gammel mann, er dømt til fengsel i seks år for grovt ran med døden til følge og en 36 år gammel mann er dømt til tre års fengsel for grovt ran i samme sak.

  Dan Eivind Lid SIAN funnet død
  Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe
 • Ber om 17 og 18 års fengsel for drap

  Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 18 og 17 års fengsel for de to mennene som er tiltalt for å ha drept Dan Eivind Lid i fjor, skriver fvn.no.

  Påtalemyndigheten mener de to tiltalte, sammen med en 36-åring fra Kristiansand, planla å rane Dan Eivind Lid. Det oppstod et basketak, og at de endte opp med å ta livet av 48-åringen. Påtalemyndigheten mener også at det er skjerpende at handlingen bærer preg av å ha vært planlagt.

 • Dømt til 15,5 års fengsel

  En 55 år gammel mann fra Kristiansand er dømt til 15,5 års fengsel for drapet på Dan Eivind Lid. En 46 år gammel mann fra Russland ble frikjent for drap, men dømt til åtte års fengsel for grovt ran med døden til følge, skriver Fvn.no.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no