NRK Meny
Økokrim

20 millioner i forelegg

Oppsummert

Økokrim har utstedt et forelegg på 20 millioner kroner til det norske rederiet Cabu Chartering for bestikkelser i Bahrain. Selskapet har vedtatt forelegget, skriver Økokrim i en pressemelding.

  • Varslet selv Økokrim

    Bestikkelsene ble foretatt i 2003 og 2004 i forbindelse med en fraktavtale mellom Cabu og det delstatlige Alba om frakt av råstoff til aluminiumsproduksjon fra Australia til Bahrain. Det var rederiet som selv varslet Økokrim sensommeren 2010, samtidig som det satte i gang en intern gransking.

  • Bestakk medlem av kongefamilien

    Det norske rederiet Cabu Chartering, som er indirekte eid av rederiet Torvald Klaveness, har vedtatt forelegget for bestikkelser i Bahrain. Saken gjelder utbetalinger til et medlem av kongefamilien i Bahrain som også var oljeminister og styreleder i det delstatlige Aluminium Bahrain (Alba).

  • 20 millioner i forelegg til selskap

    Økokrim har gitt forelegg på 20 millioner kroner til et norsk rederi i en korrupsjonssak. I tillegg til forelegget krever Økokrim inndragning av utbytte på 12 millioner kroner. Saken gjelder utbetaling av bestikkelser til høytstående beslutningstaker i Bahrain, skriver Økokrim på sine nettsider. Selskapet har vedtatt forelegget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no