Hopp til innhold
17. mai-feiring på Karl Johan i Oslo med barnetog og norske flagg
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

17. mai-feiring

Oppsummert

Kong Harald ble friskmeldt og hilset barnetoget i Oslo fra slottsbalkongen på 17. mai. I år var det 112 skoler som var påmeldt. Se feiringen av grunnlovsdagen i NRK TV. Gratulerer med dagen!

  • Jubilanter først i årets 17. mai-tog i Oslo

    De tre jubilerende skolene Hovseter, Østmarka og Sedsvoll får æren av å gå først i hovedstadens barnetog på nasjonaldagen 17. mai.

    – Vi er kjempestolte av jubilantene våre. Det er stor stas at Hovseter, Østmarka og Sedsvoll markerer sine jubileer i teten av barnetoget, sier 17. maikomiteens leder Bjørn Revil (Frp) i en pressemelding.

    Hovseter markerer 50 år, mens Østmarka og Sedsvoll fyller 100 år.

    (NTB)

    17. mai 2017
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Ny Vipps-rekord på 17. mai

    Det ble gjort over 2,7 millioner betalinger på Vipps 17. mai. Det opplyser organisasjonen i en pressemelding.

    – Det er gøy med rekord, men aller viktigst er det at så mange brukte den digitale lommeboken sin for å gjøre 17. mai litt enklere, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

    Størst betalingstrykk var det rett før klokken 13.00. Da ble det gjennomført hele 8.400 Vipps-betalinger i minuttet.

  • Politiet har avbrutt russetoget i Sarpsborg

    Russetoget i Sarpsborg i Østfold er avlyst på grunn av sikkerhetshensyn. Russen har kastet russekort på bakken, og barn har løpt mellom biler for å hente kort.

    – På grunn av store folkemengder og at enkeltruss ikke har forholdt seg til retningslinjene for gjennomføring av toget, har politiet og Sarpsborg kommune som ansvarlig arrangør, avbrutt russetoget ved bussterminalen, sier Lars Erik Antonsen i 17. mai-komiteen i Sarpsborg kommune til Sarpsborg Arbeiderblad.

    Ifølge politiet har det vært kaotiske tilstander i sentrum. Russen har kastet russekort i veien, og barn har løpt mellom russebiler for hente kortene på bakken.

    Toget er avbrudd av hensyn til sikkerhet.

    (NTB)

  • Politiet stanset dronepilot i Slottsparken

    Politiet observerte en drone i lufta over Slottsparken under barnetoget 17. mai.

    – Vi har kontroll på dronen og en turist som var pilot. Ingen farlige situasjoner ifm. flyvningen. Dronen er beslaglagt og piloten vil bli anmeldt, skriver politiet på Twitter.

    Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter sier det hele var udramatisk.

    – Det var en amerikansk mann som var piloten. Vi lokaliserte først dronen, så piloten ved Slottsparken og tok kontakt med vedkommende. Vi oppretter sak og det vil nok komme en reaksjon senere, sier Nysæter.

  • Kronprinsparet og Sverre Magnus hilste barnetoget

    Ikledd bunader og dress hilste kronprinsparet og prins Sverre Magnus barnetoget utenfor Skaugum i Asker.

    Prinsesse Ingrid Alexandra glimret med sitt fravær. Prinsessen er avgangselev ved Elvebakken videregående skole og feirer derfor dagen sammen med russen.

    Hun vil ikke ha noen offisielle oppgaver i forbindelse med årets nasjonaldag og blir heller ikke å se på slottsbalkongen.

    Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hadde begge på seg bunad. Kronprinsessen stilte i rogalandsbunad, mens kronprinsen stilte i bunad fra Asker, der kronprinsfamilien bor. Sverre Magnus hadde på seg dress. (NTB)

    17.mai-feiring i Asker
    Foto: Lise Åserud / NTB
Kong Harald er fortsatt sykemeldt. Slottet skriver i en pressemelding at det skal vurderes tirsdag om han kan delta i programmet på 17. mai.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no