Hopp til innhold

12,6 prosent dyrere hytter i 2021

Eiendom Norge holdt fredag formiddag en pressekonferanse hvor de presenterte Norges fritidsboligstatistikk for første halvår i 2021.

På pressekonferansen kom det frem at hytteprisene har steget med 12,6 prosent så langt i 2021. Gjennomsnittsprisen på en fritidsbolig var 2,8 millioner.

Eiendom Norge kaller prisveksten for historisk. Hytter ved sjøen kostet gjennomsnittlig 3,4 millioner, og hytter på fjellet kostet gjennomsnittlig 2,9 millioner kroner. For hytter på innlandet var gjennomsnittsprisen 1,5 millioner.

Aller dyrest er sjøhyttene i Færder, Lillesand og Kragerø. Øyer, Hol og Hemsedal har de dyreste fjellhyttene. I innlandskommunene er det Løten, Gran og Enebakk som har de dyreste hyttene.

Det har også vært en stor økning i antall solgte fritidsboliger. Så langt i år er det solgt 3886 hytter i Norge. Det er 27,1 prosent flere sammenlignet med samme periode i fjor.

I Trysil har det blitt solgt 119 hytter så langt i år – det er det høyeste salgstallet for en kommune i hele Norge.

Avviket mellom pris og prisantydning lå på fire prosent nasjonalt. Det er første gang på mange år at det gjennomsnittlige avviket er positivt.

Eiendom Norge vurderer at koronapandemien er bakgrunnen for den økte etterspørselen i fritidsboligmarkedet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no