100 års markering i Paris
Foto: Ludovic Marin / AP

100-års markering 1. verdenskrig

Oppsummert

Søndag 11. november er det 100 år siden første verdenskrigen tok slutt. I den forbindelse ble dagen markert i Paris med en seremoni der en rekke statsledere var til stede.

 • Solberg imponert av fredstaler

  Statsminister Erna Solberg mener Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron holdt sterke taler på fredstoppmøtet i Paris. Spesielt Merkels tale ved åpningen av Paris Peace Forum imponerte, forteller Solberg.

 • Merkel advarer mot storhetstanker

  Første verdenskrig er en påminnelse om farene ved isolasjonisme, advarte Tysklands forbundskansler Angela Merkel under minnemarkeringen i Paris søndag. – Bekymringen min er at trangsynt nasjonalisme skal vinne terreng igjen, sa hun.

 • Mener Tyskland ikke bør delta

  Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, burde ikke ha deltatt i seremonien som markerer 100-års dagen av slutten på 1. verdenskrig i Paris. Det sa lederen i det tyske antiinnvandringspartiet AFD, Alexander Gauland, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

 • Donald Trump talte i Paris

  – Vi er samlet sammen på dette hellige hvilested for å hylle de modige amerikanerne som ga sitt siste åndedrag i den mektige kampen, sa president Trump søndag. Han talte utenfor Paris om amerikanere som falt i første verdenskrig, melder NBC News.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no