Hopp til innhold
En rekke av Norges største artister samles i Oslo Spektrum for å hedre ofrene etter terroren i regjeringskvartalet og på Utøya.
Det blir taler ved Hans Majestet Kongen, Statsminister Erna Solberg samt Jonas Gahr Støre og AUF-leder Astrid Hoem. Programleder er Rima Iraki.

10 år siden 22. juli

Oppsummert

77 personer ble drept og rundt 90 såret i terrorangrepene i regjeringskvartalet i Oslo og på AUFs sommerleir på Utøya i Tyrifjorden i Buskerud 22. juli 2011.

  • Medier er viktig i 22. juli-arbeidet

    Mediene har et viktig ansvar for å fortelle den korrekte historien om terrorangrepene 22. juli 2011, og om tiden etterpå. Det mener redaktør i Nordnorsk redaktørforening, Steinulf Henriksen. Han mener lokalmedia jevnt over har gjort en grundig jobb.

  • Listhaug med støtte til Stang

    – Jeg tror Fabian Stang gir uttrykk for det mange mener. Men vi kommer ikke til å si noe mer i dag av respekt for at det er dagen etter en verdig minnemarkering av 10-årsdagen for 22. juli. Vi vil derfor ikke kommentere denne saken ytterligere nå, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til NRK.

    Fabian Stang har fått kvass kritikk etter at han på torsdag beskyldte Ap-leder Jonas Gahr Støre for å gjøre 22. juli-tragedien til partipolitikk.

    – Støre sa i realiteten at jeg og andre Høyre-politikere, har et ansvar for de drap og lemlestelser terroristen begikk, skrev Stang i et nå slettet Facebook-innlegg.

    Fabian Stang (H) tiltrer som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) onsdag.
    Foto: Terje Bendiksby / NTB
  • Tar kritikk for Utøya-artikkel

    Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

    Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

    I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

    Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

    «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

    Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.

  • Kongen: – Vi har ikke gjort nok

    – Både sorgen og sinnet bor fremdeles over hele landet vårt, sier kong Harald på minnearrangementet i Oslo Spektrum.

    Han mener også at Norge som nasjon ikke har gjort nok i årene etter terroren 22. juli 2011.

    – Vi må erkjenne at vi som samfunn ikke har gjort på langt nær nok, for å hjelpe, for å bære byrden sammen – og for å motarbeide de mørke kreftene. Dette er jeg lei meg for, sier kongen.

  • Stang slettet eget innlegg om Støre

    Oslos tidligere ordfører Fabian Stang (H) tordnet mot Jonas Gahr Støre i en Facebook-post torsdag ettermiddag, men valgte senere å fjerne den.

    Støre mente høyresiden må heve stemmen i debatten om høyreekstremisme, og at de ikke har vært tydelige nok.

    Det fikk Stang til å reagere svært sterkt. Han kaller utspillet fra Støre for et «stygt sleivspark».

    – Støre sa i realiteten at jeg og andre Høyre-politikere har et ansvar for de drap og lemlestelser terroristen begikk, skrev Stang på sin Facebook-side.

    – For mange av oss var det helt sentralt å ikke besudle sorgen med partipolitikk, men nå klarte ikke lenger Støre å dy seg, fortsatte han.

    NRK har ikke fått tak i Stang ennå, men i en tekstmelding til VG skriver Stang:

    «Måtte innse at 22. juli fortsatt er så betent at man bør la meninger bli hos en selv».

En rekke av Norges største artister samles i Oslo Spektrum for å hedre ofrene etter terroren i regjeringskvartalet og på Utøya.
Det blir taler ved Hans Majestet Kongen, Statsminister Erna Solberg samt Jonas Gahr Støre og AUF-leder Astrid Hoem. Programleder er Rima Iraki.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no