Hopp til innhold

Alex Jones må betale Sandy Hook-foreldre 965 milioner dollar

Radioverten og konspirasjonsteoretikeren bak nettsida InfoWars, Alex Jones, er dømt til å betale ytterligere 965 millioner dollar til Sandy Hook-foreldre i oppreisning, melder Reuters.

Det har en jury i delstaten Connecticut bestemt. En dommer fant i fjor Jones og hans nettavis InfoWars erstatningspliktig for ærekrenkelser mot flere etterlatte fra Sandy Hook-skytingen, som tok livet av 26 personer, deriblant 20 elever.

Jones ble 4. august dømt av en jury i Texas til å betale foreldrene til seksåringen 4,1 millioner dollar i oppreisning. dagen etter dømte den ham også til å betale 45,1 millioner i såkalt straffeerstatning.

Jones har i årevis hevdet at skolemassakren var oppspinn som var iscenesatt av våpenmotstandere. I retten tidligere i år innrømmet han for første gang at han visste at påstandene hans var usanne.

20 førsteklassinger og seks skoleansatte ble drept i massakren på barneskolen Sandy Hook i Newtown i Connecticut. I retten fortalte foreldrene at de var blitt trakassert og fått dødstrusler av Jones' tilhengere i årevis.

Foreldrene mener at Jones visste at han spredte falske påstander, men at han profitterte stort på løgnene gjennom sine show og folkemøter.

Alex Jones
Foto: Briana Sanchez / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no