Hopp til innhold

Mener flere tilfeller må regnes som drapsforsøk

Bistandsadvokat Håkon Fredrik Borgen mener flere av tilfellene i tiltalen burde vært definert som drapsforsøk, og ikke bare trusler.

Han mener fire av klientene hans bør justeres opp i alvorlighetsgrad, og at det som er kommet fram i retten underbygger dette. To av disse vitnet i dag.

Borgen påpeker at tiltalte sier han har siktet på personer som i tiltalen er omtalt som det er rettet trusler mot og ikke er omfattet av tiltalen om drapsforsøk.

– Jeg tenker det er viktig at han blir domfelt for det han har gjort, at det føles rettferdig. At det blir en dom som er i tråd med det de opplever at de har vært utsatt for. Man kan si at det ikke er noen forskjell på ett, to eller tre drapsforsøk for en mann som har drept fem og er tiltalt for elleve drapsforsøk. Det blir ikke noen forskjell på straff. Men det er viktig for de fornærmede det gjelder, sier Borgen til NRK.

– Er de også viktig for et erstatningsbeløp?

– Ja, det vil selvfølgelig påvirke oppreisningsbeløpet, men det de fleste synes det er av mindre betydning. De er opptatt av at det blir riktig med tanke på hva de opplevd, svarer han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no