Hopp til innhold

Elden: Datteren gir henne alibi

Laila Bertheussens forsvarer sier til NRK at han tolker vitnemålet til datteren som positivt for Bertheussen. Datteren sa i retten at hun trolig ville hørt det om moren forlot kjøkkenet før brannen i søppelkassen 17. januar 2019 ble startet.

– Det gir henne tilsvarende alibi som ekskjæresten ga, for 17. januar. Dette avhøret er altså gjort samme dag, uten at det nevnes noen mistanke mot moren i den ene eller andre retning.

Elden sier det er lite sannsynlig at Bertheussen kan ha tent på søppelkassen før hun kom hjem den dagen. Han viser til at det er ført vitner som passerte søppelkassen uten at det brant, kort tid forut for at Bertheussen skal ha kommet hjem.

– Det er viktig. Jo flere av postene vi positivt kan føre motbevis for at hun er skyldig på, må få innvirkning på de postene som bygger på løse indisier.

Elden tar også aktors bevisførsel rundt trusselbrevene som skal ha blitt laget 29. januar med stor ro. Han viser til at frimerkene som ble funnet er svært vanlige (om lag 200.000 solgt). Han mener det er vel så interessant at konvolutter funnet hos Bertheussen, ifølge PST ikke er de samme som ble brukt til trusselbrevene.

På spørsmål om hvorfor Bertheussen ikke har forklart seg om kjøp av printeren som kun var koblet til Bertheussens PC 29. januar i avhør, svarer Elden slik:

– Hun var gjennom printere som hun kom på i første avhør. Hun sa ikke mer om det, og har holdt det åpent at det kan være flere. Når hun ser undersøkelser om at det kan være koblet på en printer på et tidspunkt, så kan ikke hun utelukke at det er riktig, uten at det har noe med trusselbrevene i vår sak å gjøre, sier Elden.

– Kan det ha vært printeremballasje som ble kastet på overvåkningsbildene?

– Det kan i alle fall ha vært papp, svarer Elden.

– Hvorfor stoppet Bertheussen overføring av bilder fra overvåkningskameraene til PST?

– Datatilsynet har gitt konsesjon til å ta vare på bilder i syv dager. Det er en oppfatning de hadde av disse bildene. De har vært opptatt av personvern, stort mer er det ikke å si om akkurat det. Det er tidspunkt hvor det ikke har skjedd noen angrep mot eiendommen deres, sier Elden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no