NRK Meny
Normal

Vennskapet blomstrer på helsesports uka

Ungdom og voksne treffes på tvers av hele landet.

Helsesports uka i Tana

Jon Bjarte Bruland (ledsager), Eivind Kartveit Lossnegård (15), Julie Lauritsen (14), Gunnar Stengelen (23)og Sondre Håvardsholm (20).

Foto: Hannah Noste / NRK

– Jeg synes det er helt fantastisk å kunne møte så mange fantastiske mennesker på et slikt sted. Alle aktivitetene her er like morsomme, sier Ina Cecilie Rostrup Martinsen (22) fra Øksfjord som er her for første gang.

Helsesports uka i Tana arrangeres for 34. gang i år. Her samles det ungdom og voksne med fysiske eller psykiske funksjonshemninger fra hele landet for å treffes og mestre ting som de kanskje ikke får gjort hjemme. Ri, padle, skyte, gå på fjellturer og ikke minst å ha et godt samhold er det som har stått på planen denne uka.

Samhold

Kåre Anders Sand Fosser (18) fra Trøgstad i Østfold, er på helsesports uka i Tana for første gang. Det han likte aller best var aktivitetene skyting og padling.

– Jeg hadde aldri padlet kano før jeg kom hit, men nå skal vi kjøpe kano når vi kommer hjem. Jeg har jo egentlig fått meg en ny hobby når jeg har vært her, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Helsesports uka i Tana

Kåre Anders Sand Fosser, Linn Kvam og Ina Cecilie Rostrup Martinsen trives godt.

Foto: Hannah Noste / NRK

Han har fått mange nye venner under oppholdet i tana, han kommer til å holde kontakten videre med dem, selv om de bor andre steder i landet forteller han. Men når det kommer spørsmål om flørting blir han svar skyldig.

– Jaa, nei.. Joda, det er kanskje litt flørting her, sier han.

Litt flørting

Julie Lauritsen (14) fra Lørenskog synes det er utrolig koselig og spennende å få lov til å være med på denne uka, selv om det er litt mye å gjøre. Det er et stort felleskap, og alle er utrolig gode mot hverandre.

– Blir det noe flørting her?

–Ja, det er veldig mye flørting her. Det blir fort litt klenging og blikk kasting, ler hun. Det blir mye latter rundt bordet der hun sitter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Helsesports uka i Tana

Julie Lauritsen er fornøyd med ukas aktiviterer.

Foto: Hannah Noste / NRK

Dette er noe gruppeleder også Rosel Olsen bekrefter.

– Litt småflørting må til! Spesielt under lovedansen, ler hun.

Bra opplegg

Mor og ledsager Monica Alnes fra er utrolig fornøyd med opplegget i Tana. Hun og datteren Julie har tatt seg turen fra Lørenskog for å få være med på dette opplegget, til tross for den lange reisen.

– De som jobber her gjør jo en helt fantastisk jobb. Om man ber om hjelp så er det ikke bare en som kommer løpende. Alle deltakerne her har jo noe de sliter med, men uansett er det et utrolig engasjement blant alle som er her. De blir venner på tvers av landet. De hjelper og støtter hverandre uansett, sier Alnes.

Hun er ganske imponert over opplegget her, og sier at alle som har vært med på å arrangere dette er helt fantastiske. Selv har hun også tenkt å melde seg inn i Lions etter denne uka.