Studentene forbereder seg til eksamenstiden

NuFal har vært på Universitet i Tromsø og hørt hva de gjør der.

Studenter ved Universitetet i Nordland

Illustrasjonsbilde

Foto: Lise Forfang Hagen / NRK

Andreas Myrstad har valgt å gå ledelse, innovasjon og marked. Dette er noe han har hatt interesse for veldig lenge, derfor valgte han også å jobbe videre med det.

– Jeg synes det er veldig spennende fordi det er noe som jeg interesserer meg for, og selv om jeg har hatt den lenge så har jeg ikke mistet interessen for å studer.

På studiet har de fag som ledelse, markedsføring og grunnleggende regnskap og analyse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andreas Myrstad

Andreas Myrstad

Foto: Anja Sofie Hansen / NRK

– Men for å gå dette studiet trenger du ikke ha noen forkunnskaper om det, men det er veldig greit å ha litt forståelse for økonomi og markedsføring, forteller Myrstad.

Hva skal du gjøre etter skolegangen?

– Det får tiden vise seg!

Samfunnsfaglig interesse

– Jeg tar en bachelorgrad i samfunnssikkerhet og miljø, som inneholder fag for jeg synes er veldig interessante. Vi lærer mest om sikkerhet, beredskap og HMS, forteller Ottar Mienna Anti som sitter i kantina og leser.

Han forteller at det er mange som spør han om det er et ingeniørstudie han studerer, men det er det ikke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ottar Mienna Anti

Ottar Mienna Anti

Foto: Anja Sofie Hansen / NRK

– Det er litt mer samfunnsfaglig, der vi ser med på tilnærmingen og følelsene til folk. Det er knyttet veldig opp til risiko. Vi vurderer for eksempel følelsene til folk om nye medisiner, og om det er farlig eller ikke, forteller Anti.

Han studerer det fordi det virker veldig interessant. De holder på med mye samfunnsfaglige fag, noe som han interesserer seg svært mye for.

– Når man er ferdig med dette studiet kan man bli beredskaps rådgiver, eller nesten uansett hva man vil. Det er veldig individuelt hva man vil gjøre, og hvor flink man er i fagene.

Stresser til eksamen

Ada Lindseth studerte rettsvitenskap, eller JUS som mange kaller det. Mens hun stresser i gangene tar hun seg tid og forteller at skolehverdagen kan være veldig stressende – spesielt nå som hun har eksamen.

– Jeg valgte å gå dette studiet fordi det gir veldig mange muligheter senere i arbeidslivet. Det kan brukes til veldig mye forskjellig og man kan jobbe i alle mulige sektorer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ada Lindseth

Ada Lindseth

Foto: Anja Sofie Hansen / NRK

Hun forteller videre at for å ta disse fagene må man være svært strukturert, samt være flink til å jobbe mye.

– Man må jobbe mye for å holde motet oppe. Det er et veldig hardt studie, spesielt nå som det er mye stress med eksamen. Det er ganske tøft – men også veldig moro!

Når du er ferdig med studie, hva skal du gjøre da?

– Jeg er ikke helt sikker enda, men kanskje jeg skal jobbe i det offentlige, men vi får se hva det fører til.