NRK Meny
Normal

Skaffet seg drømmejobben i en alder av 22 år

– Jeg puster, ånder og jobber med musikk!

Viktoria Eriksen

Nessebyjenta Viktoria Eriksen startet musikkarrieren i tidlig alder.

Foto: Privat

Viktoria Eriksen (22) startet musikkarrieren i tidlig alder, men det skulle vise seg at det ikke var det hun skulle satse på videre i livet. Etter videregående skole startet hun på et studium innenfor management i Liverpool. Nå – 3 år senere har hun fått jobb som produksjonssjef hos Sony Music Norway, i musikkbransjen.

Nessebyjenta har allerede jobbet i Sony Music Norway i Oslo en stund, og har virkelig funnet det hun kan kalle drømmejobben.

ViktoriaEriksen

Etter 3 års skolegang i Liverpool fikk hun stillingen som produksjonssjef i Sony Music Norway.

Foto: Dánil Røkke

– Jeg kan virkelig kalle dette drømmejobben min akkurat nå! Det er kanskje veldig klisje å si det, men når man jobber i musikkbransjen så er musikk livet ditt. Du puster, ånder, jobber og hører på musikk dagen lang. Du får mail på telefonen hele tiden – om musikk.

– Så om du er veldig glad i musikk – som jeg er, så er det nesten ikke en jobb. Du får betalt for å gjøre det, men du gjør det du liker aller best, forteller hun.

Variert utvalg

Hun jobber i «live» avdelingen, mest med produksjon av musikk. Når booking agentene har booket konserter, så er det Eriksen som tar seg av resten.

– Det er jo utrolig gøy! Nå for tiden jobber jeg mye med Idolgjengen, Ingvar, Jørn, Chinook og Jesper.

– I tillegg så jobber jeg jo også mye med 9 åringen Angelina Jordan – den lille jenta med den store stemmen!

Det er altså ingen tvil om at det er de unge artistene Eriksen liker best å jobbe med, og ungdommen er sterkt representert i artisttroppen deres.

– Når de er så ung har de ikke holdt på med musikk så veldig lenge. De har nettopp startet musikkarrieren sin, og har mye å utvikle. Det er veldig spennende å få være med å forme en artist, understreker hun.

ViktoriaEriksen2

På lørdag skal Eriksen ha sin første gig på lenge. Det er faktisk ikke som trommis – men som DJ!

Foto: Dánil Røkke

Moro bak kulissene

Det er kanskje mange som kjenner Eriksen fra tiden hun var trommis i The BlackSheeps, og det var slik hun startet sin musikkarriere.

Artisttilværelsen tok slutt, og Eriksen fikk smaken for produksjonslivet. Hun jobbet litt på festivaler, og under «Barents Spetakkel» fikk hun prøve seg som manager.

– Det var kjempe artig, og jeg fant ut at det var veldig spennende å være bak kulissene. Etter det har jeg ikke klart å holde meg unna.

– Etter å ha jobber på diverse festivaler som Aronnesrocken og Midtnattsrocken så søkte jeg meg inn på management studiet i Liverpool. Da fant jeg ut at det var det jeg hadde lyst til å gjøre.

La artistkarrieren på hylla

Uten å helt være klar over det la hun artistkarrieren på hylla, men hennes tidligere erfaringer har kommet godt til nytte i jobben hennes.

The BlackSheeps

Tidligere spilte Viktoria Eriksen trommer i bandet The BlackSheeps.

Foto: Wad/Danielsen Photography AS, wad-danielsen.com

– Det har vært veldig nyttig å ha den erfaringen! Spesielt med tanke på bookingen, da jeg har erfaringer med hvordan det er når man er ute og reiser, er ute på turne og forberedelser før konserter.

– Det har vært så nyttig å vite hvordan det egentlig er, i stedet for å sitte bak en pc skjerm og prøve å gjette seg til det. Det har vært utrolig godt å ha den erfaringen i denne jobben!

Får støtte fra hjembygda

Og selv om hun er fra en så liten plass som Nesseby så er det ingenting å si på støtten hun har fått. Eriksen er svært takknemlig for at hjemkommunen har hjulpet henne langt på vei.

– Nesseby har vært en veldig fin bygd å være fra, for de har vært veldig behjelpelig både med muligheter til å søke penger og de har støttet meg i egentlig alt jeg har gjort. Så jeg er veldig heldig!

– Jeg vil ikke si at det har så veldig mye å si hvor du kommer fra, selv om Nesseby har hjulpet meg langt på vei. Du har ikke dårligere grunnlag for å klare deg ute i verden selv om du er fra en liten plass!