NRK Meny
Normal

Satser mot OL

Gunn Rita Boine (16) er en dreven bryter. Hun har et mål om at hun skal nå langt.

Gunn Rita Boine tok sølv i VM

Gunn Rita Boine fra Tana tok sølv i VM i sandbryting.

Foto: Privat

Gunn Rita har holdt på med bryting i mange år, og har utmerket seg på stevner. Jenta har store planer for framtiden, og har tenkt å satse stort.


– Foreløpig vil jeg satse på bryting så lenge jeg kan, og sandbryting vil nok være mitt «andre» valg. Målet mitt er jo å nå EM, VM og OL i bryting, sier hun


Forrige uke tok Gunn Rita sølv i VM i sandbryting, eller Beach Wrestling som det kalles. Hun reiste til Hellas som eneste deltaker fra bryteklubben i Tana, under VM 3.-6. juli. Den unge jenta klarte seg godt i sin klasse, cadet 50+.

– Jeg følte jeg hadde dagen, og det gikk jo ganske bra. Det ble jo sølvmedalje, sier Gunn Rita.

Nokså likt fristil bryting

Sporten Sandbryting er nokså lik fristil bryting, som Gunn Rita vanligvis holder på med, og sumobryting. Det går ut på at man skal være først ute til å ta to poeng. Kampene varer i ca. 20-30 sekunder, noe som er ganske kort i forhold til vanlig bryting.

I klassen hennes var det åtte deltakere, og selv hadde hun fire kamper. Det var egentlig 28 land som skulle delta, men det var bare 17 som stilte, fordi det var mye problemer med visum.

Reisen til Paralia Katerini har ikke bare vært for brytingens del. Det er lagt opp til sosiale sammenkomster med deltakerne, og Gunn Rita har blitt kjent med deltakere fra andre land. I tillegg så har hun fått nyte sola og utforsket byen.

– Reisen hit til Hellas er jo en liten ferie også!

Gunn Rita Boine

Gunn Rita Boine under årets VM i sandbryting i Hellas.

Foto: Privat


Satser videre


Etter sommeren skal Gunn Rita fortsette på det andre året på Toppidrettsgymnaset i Telemark, med ikke overraskende nok idretten bryting. Men denne sommeren er det ikke så mye som står på lista.

– Nå når det ikke er brytestevner og skole skal jeg trene styrke, og gjøre meg klar til neste sesong. Holde på formen. Ellers har jeg ikke noen store planer for sommeren, bortsett fra å være hjemme i Tana med venner og familie for det meste, sier hun.