Nå kan du være «kakemonster»

– Kun fantasien stopper deg!

cosplay
Foto: Priváhta

I helgen ble det for aller første gang arrangert Cosplay i Finnmark, nærmere bestemt Alta. For bare noen år siden var det omtrent ingen som holdt på med dette, mens i helgen var det samlet rundt 150 mennesker på arrangementet.

– Dette arrangementet er veldig stort. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, fordi folk synes det er så moro. Det viser jo at det egentlig er en god del som holder på med det, forteller Sina-Marie Hatlem (17), som er arrangør for Cosplay Finnmark.

Sina Marita Hatlem som ''Deadpool''

Sina-Marie Hatlem som ''Deadpool''

Foto: Kolbjørn Norvang / NRK

Når man er med på et slikt arrangement som Cosplay Finnmark arrangerer skal man kle seg ut som en figur som man synes er interessant, eller som er et forbilde. Disse figurene kan være hva som helst – en figur fra en film eller en serie, et spill, eller bare noe du har lyst til å være.

– Det er som et lite rollespill, der du skal spille figuren din. Om du er «Pikachu» å møter på «Team Rocket» så må du løpe og gjemme deg, forklarer Hatlem.

Veldig moro

Deltakerne Tiril Malèn Murberg, som har kledd seg ut som «Princess Hilda», og Margrethe Sara, som har kledd seg ut som «Hatsune Miku» synes det er veldig bra med et slikt arrangement.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiril Malèn Murberg og Margrethe Sara

Tiril Malèn Murberg vant prisen for mest kreative kostyme, her står hun med Margrethe Sara.

Foto: Kolbjørn Norvang / NRK

– Det er veldig fint å ha noe å gjøre på fritiden. Det er veldig moro å kunne finne på noe slikt som dette, og ikke alltid være så seriøs, forteller Tiril.

Også Margrethe er enig i det:

– I stedet for å sitte inn hele tiden kan man gå ut, kle seg ut, møte nye venner og gå litt ut av komfortsonen. Det er utrolig gøy!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eirik Guvåg som ''Psycho''

Eirik Guvåg vant prisen for kuleste kostyme. Han var karakteren ''Psyko'' fra spillet Boarderlands.

Foto: Kolbjørn Norvang / NRK

Konkurranse

Under arrangementet ble det delt ut priser for blant annet mest kreative kostyme, kuleste kostyme og søteste kostyme. Også for Sandra Bongo som vant prisen for søteste kostyme med karakteren «Suzuya Juuzo» fra Tokyo Ghoul, er det første gangen hun er med på et slikt arrangement.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sandra Bongo som ''Suzuya Juuzo''

Sandra Bongo vant søteste kostyme.

Foto: Kolbjørn Norvang / NRK

– Jeg har vært med på «Bib-con» før, men det er aller første gangen jeg kler meg ut. Det er utrolig gøy, forteller Sandra.

– Men om du skulle kledd deg ut som en karakter fra Finnmark eller som var samisk, hvem ville det vært?
– Jompa Tormann, selvfølgelig!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cafeen under Cosplay Finnmark 2015

Disco og cafe.

Foto: Kolbjørn Norvang / NRK

Hatlem forklarer også at man kan være hvilken som helst figur, også om man vil være et reinsdyr eller en isbjørn, så er det fullt mulig.

– Det er kun fantasien som stopper deg, understreker hun.