NRK Meny
Normal

NuorajTV fortsetter etter konkurs

Til høsten vil vi få mer humor nett-tv å glede oss til!

Da tidligere tiltakshaver, Julev Film AS gikk konkurs, trakk de tilbake midlene NuorajTV hadde fått for å finansiere nett-tv prosjektet for lulesamisk barn og ungdom.

Lars Theodor Kintel

Lars Theodor Kintel

Foto: Tanja Norbye / NRK

I følge Kirsti Guvsám, leder av plan -og fnanskomite i sametinget er dette medietilbudet til barn og unge kjempe viktig.

Den nye tiltakshaveren, NuorajTV AS, er det nå Kintel selv som står for. Han har kjøpt rettighetene fra forrige eier, som gikk konkurs. – I september i år vil vi begynne å produsere ting igjen på lulesamisk til barn og unge, forteller Lars Theodor.

Guvsám forteller at tiltakshaver ikke får noen midler for 2016, og må derfor søke om midler over søkerbaserte ordninger i budsjettet for 2016, men ønsker at NuorajTV skal ha faste midler i Sametingets budsjett 2017.

– Jeg synes det er et veldig bra prosjekt, og at det er viktig at NuorajTV fortsetter, poengterer Kintel.

På sikt sier Guvsám at Sametinget ønsker at det etableres et lignende medietilbud for sørsamiske barn og unge.

Skal være mer på sosiale medier

De har tenkt til å fortsette med videoene sine på youtube, men nå også mer på sosiale medier. – Vi gjør det fordi vi vil ha tilbakemeldinger fra våre brukere. Instagram har jo også forandret seg, så vi kan nå publisere minuttlange videoer, forteller Lars Theodor.

Hvorfor akkurat youtube?

– For oss passer Youtube bra fordi det er gratis. Vårt hovedpublikum er ungdom og barn, de bruker mye av tiden på Youtube. Derfor er det sånn, forteller Kintel.

NuorajTV viser både sketsjer og musikkvideoer, og det er forskjellige lengder på videoene. Men det er humor som er i fokus, og samisk skal være morsomt.

Kirsti Guvsám

Kirsti Guvsám, leder av plan -og fnanskomite

Foto: Pressebilde / NSR

– Den siste tiden har vi satset på animasjon. Det vil vi fortsette med, for vi ser at animasjon passer godt for barn, sier Lars Theodor

I neste uker er det sametingets plenum møte hvor de skal vedta budsjett, det er der de bestemmer om NuorajTV får midler. – Det er mange som står bak merknad for NuorajTV, så det er ganske sikkert at NuorajTV får et fast budsjett framorver, forteller Kirsti Guvsám.