Målet er å gjennomføre løpet

NM landevei starter i Bodø førstkommende søndag, og er neste ritt for Anders Boine Verstad (19).

Anders Boine Verstad

Anders Boine Verstad (19) var på Mallorca i tre måneder, i vinter, og la inn et godt grunnlag for sesongen.

Foto: Privat

Anders Boine Verstad (19), fra Karasjok, er inne i sin tredje sesong med full satsning på sykkelsetet i landeveissykling. De to siste sesongene har han syklet som seniorsyklist.

– Det er hardt å være seniorsyklist, sier Boine Verstad.

Stor fremgang

Anders Boine Verstad sykler for Sirma IL sykkel, der han i år er den eneste syklisten som satser på nasjonalt nivå. I tillegg er han en av fem syklister som inngår i Team Region Nord, «SpareBank 1 Nord-Norge». Det er en nysatsning der man samler syklister fra klubber i Nord Norge i enkelte ritt på samme lag. Første ritt for dette laget var i mai under UCI rittene i Ringerike Grand Prix.

Anders Boine Verstad

Anders Boine Verstad har hatt stor fremgang denne sesongen.

Boine Verstad tilbringte tre måneder på Mallorca i vinter for å legge et godt grunnlag for sesongen, og han deltok også i enkelte ritt der. Dette ser ut til å ha funket godt, og han har hatt stor fremgang denne sesongen.

– Jeg har hatt fremgang watt-messig, men ser det også gjennom resultater, forteller 19-åringen.

Øyner mulighetene

Førstkommende fredag går turen til Bodø, og over en uke med sykling er i vente. På søndag skal Anders Boine Verstad sykle landeveisritt U23. Så kommer temporitt, gateritt og senior landeveisritt ut i uka.

– Jeg har som mål å gjennomføre løpet. Det virker som et lite mål, men sånn er det i sykkel-verden, forteller Boine Verstad og forklarer nærmere. I NorgesCup er det rundt 120-130 startende og kun rundt 30 stykker som kommer i mål. Dette skjer på grunn av en 5 minutters regel, som går ut på at om du er 5 minutter bak hovedfeltet blir du tatt ut.

Men det er litt lette løyper i Bodø så her øyner jeg mulighetene for å fullføre løpet.

Etter NM går turen til østlandet. Der skal han trene, og sykle et 3-dagers ritt, før han i Juli skal sykle ei hel uke i U6 cycle tour i Gøteborgområdet. Det er et av de største rittene i Skandinavia.

– Det ligner på Tour de France, bare at det varer i en uke og har ikke så høyt nivå.