Drømmen om profesjonelt spill

Han har sparket ball nesten like lenge som han har kunnet springe. Karasjokgutten drømmer om å bli profesjonell fotballspiller.

Frank Ailo Anti Tangen

FOTBALL-DRØMMEN: Frank Ailo har store ambisjoner innen idretten sin.

Frank Ailo Anti Tangen (17) bruker mye tid på fotball, og vil si at treningshverdagen er ganske hektisk. Allerede da han var 6 år gammel, hadde han funnet interessen for ballspill.

Siden har han vært aktiv i idretten, og er villig til å gjøre mye for å nå sine mål.

Alt for idretten

– Selvom det av og til kan være litt tungt å dra på trening, til tider må også venner vike i fordel for trening, forteller Frank Ailo.

Det må altså en del ofring til, for å kunne nå sine mål.

Frank Ailo spiller nå for Alta IFs B-lag. Denne sommeren spilte han i lokaloppgjøret mot Tverrelvdalen IL. Der la han inn det avgjørende målet, og det ble 2-1 seier til Alta IF. Det er slike øyeblikk som veier opp for alt det harde slitet.

– Selvsagt er det verdt tiden jeg avsetter. Fotball er det jeg liker aller best, og det jeg vil drive med, sier en målbevisst Frank Ailo.

Videre ambisjoner

Ambisjonene videre er å komme seg på førstelaget, det må fortsatt en god del trening før han får plass på A-laget. Men med litt tålmodighet og viljestyrke kan en nå langt.

For å kunne kombinere skole og fotball, har Frank Ailo flyttet til Alta, for å kunne gå idrettlinjen på videregående skolenivå.

17-åringen forteller om det gode treningsmiljøet på skolen, som er med på å gi ham gode fremtidsutsikter.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg som fotballspiller det siste året, sier Frank Ailo.