NRK Meny
Normal

Thomas fra Lofoten satser alt på DJ drømmen

Han er bare 22 år gammel, men har allerede spilt med artister som Eric Prydz, Armin van Buuren og Sirkus Eliassen.

nellson

Thomas Nellson mener norske nattklubber bare spiller kommersielt skvip, og satser heller på det utenlandske markedet.

Foto: Malene Larsen Gaino / NRK

Thomas Nellson, Thomas Nilsen, DJ Nellson eller bare Nellson fra Borge i Lofoten er kun 22 år gammel, men har allerede opplevd stor suksess som DJ og musikkprodusent. Nellson, som nå er bosatt i Bodø, har ingen formell musikkutdannelse men har lært seg selv kunsten å lage fengende musikk. Han har nettopp fullført en bachelorgrad i idrett, men sier at det nå kun er musikken han vil satse på.

Nellson forteller at lidenskapen for musikk har han hatt siden barndommen, og han begynte å spille gitar da han var seks år gammel og lærte det fort. Etterhvert fikk han lyst til å utvikle seg videre, og da han var 12 år kjøpte han seg en data med monitor og lagde ett eget lite mobilt studio. Det var da han begynte å produsere musikk. Som DJ reiser han mye rundt og spiller på forskjellige steder, men når han produserer musikk setter han seg ned i studio og lager låter. Nellson har også spilt sammen med artister som DJ Broiler, Sirkus Eliassen, Robin og Bugge, og flere andre kjente artister.

Gjennombrudd med Universal Music

For seks år siden bestemte han seg for å virkelig jobbe aktivt med musikken og prøve å gjøre en karriere av musikken, men det er ikke før de siste tre årene at arbeidet virkelig har lønnet seg og Nellson får nå mange spillejobber og reiser rundt i Norge hver eneste helg.

thomas

Det er travle dager for den populære DJen, hver helg har han spillejobber.

Foto: Malene Larsen Gaino / NRK

– Da jeg virkelig slo gjennom var da jeg laget en låt med en kompis i 2008. Så produserte vi en låt for Universal Music i USA, og senere ble vi «hustlet» av universal, de stjal låten vår. Så gikk vi ut med dette i media, og etter det fikk vi en spillejobb på russetreffet i Tryvann hvor det var rundt 13 000 publikummere. Jeg har også vunnet en miksteip konkurranse, da fikk jeg spille på den nederlandske festivalen Extrema Outdoor som kom til Norge. Der spilte jeg med mange store artister som Armin van Buuren og Eric Prydz. Det var da at ting virkelig begynte å skje, forteller Nellson smilende.

– Konsertene mine er mer gjennomført og planlagt nå i forhold til det de var før. Jeg gjør litt mer ut av showene. Før var det bare å gå opp å spille et par låter også var man ferdig, men nå må jeg sitte i studio og lage mine egne versjoner av sanger. Jeg må produsere de litt selv for å skape det lille ekstra feelingen på låten, forklarer Nellson.

To forskjellige artistnavn

– Jeg har alltid hatt to navn, Thomas Nellson og kun Nellson. Hvis jeg spiller som Nellson er det mer kommersielt og mer radiovennlig, det er også han som klikker mest på scenen og slipper seg helt løs. Når jeg går under navnet Thomas Nellson så er det vanligvis mer deep house og tech house, litt mer undergrunns musikk. Det er med denne typen musikk at jeg har en sjanse til å få et gjennombrudd i utlandet. Det er ikke så kommersielt, det er litt særere musikk og du må være litt interessert i sjangeren for å forstå det. Så det er litt for spesielt interesserte, sier han.

Nellson forteller at når han spiller kommersiell musikk roper og skriker publikum og har hendene i været, det synes han var gøy da han var yngre, men nå begynner han å vokse litt fra det og har heller lyst til å produsere musikk som er mer undergrunn. – Det er kun et fåtall norske nattklubber som spiller den litt sære musikken jeg produserer under navnet Thomas Nellson, de fleste klubbene i Norge spiller bare kommersielt skvip, mener Nellson.

Suksess med Waves of Lofoten

Nellson har nettopp sluppet en EP som han har valgt å kalle Waves of Lofoten, fordi låtene minnet han så mye om hjemplassen, naturen og havet. Han forteller at det engelske plateselskapet hans Wasabi Generals Records har hjulpet han mye med å promotere EP:en og de arrangerte også et release-party for han i London på byens tredje største utested, Lightbox. Det var første gang Nellson spilte i utlandet, og konserten var utsolgt. Plateselskapet tok selv kontakt med Nellson etter at han la ut smakebiter av låtene hans på musikkdeling tjenesten Soundcloud.

Nellson sier det er vanskelig å vite hva som har vært høydepunktet hittil i karrieren for han har opplevd så mye stort allerede, men han trekker frem Extrema Outdoor hvor han spilte med verdenskjente artister som ett høydepunkt. Han forteller at han har tenkt til å satse på det han har lyst til, nemlig å spille musikk han liker, ukommersiell tekno musikk. – Jeg har lyst til å satse på det og se hvordan det går, avslutter Nellson.