NRK Meny
Normal

– Jeg gjør meg ikke til en typisk turist

Ida Charlotte Kemi (21) har fått smaken for å reise alene.

Ida Charlotte Kemi/Berlin
Foto: Ida Charlotte Kemi / Privat

– Mamma spurte meg om jeg virkelig måtte reise alene, og svare mitt var «ja, det må jeg!», ler Ida Charlotte Kemi.

21 åringen har allerede vært på to turer til utlandet alene, og har virkelig fått mersmak. I sommer var hun en tur i Amsterdam, og i slutten av oktober kom hun hjem fra Berlin etter en flott tur alene.

– Før jeg reiste trodde selv at det kom til å bli veldig skummelt, og jeg angret litt når jeg hadde bestilt den første billetten. Men det var ikke så skummelt likevel – alt er jo hva du gjør det til!

Berlin
Foto: Ida Charlotte Kemi / Privat

Spontant

Kemi har dette året valgt å ta et friår, for å ha frihet til å gjøre det hun vil. Det var en vanlig dag på jobben da hun fant ut at hun ville ut å reise alene.

Ida Charlotte Kemi

Ida Charlotte Kemi stortrives på reise alene.

Foto: Ida Charlotte Kemi / Privat

– Jeg var litt lei, og bestilte billettene til utlandet. Jeg giddet ikke vente på at noen andre skulle være med, så da var det jeg alene. Så da gjorde jeg det da, og har vært på tur alene nå for andre gang, forteller hun.

– Det er veldig deilig å reise alene, for da har du frihet til å gjøre hva enn du vil, utdyper hun.

Og mens hun har vært ute å reist alene synes hun at hun har blitt mer kjent med seg selv, og blitt mer selvstendig.

– Jeg synes jo selv at jeg er veldig tøff og selvstendig. Det er veldig deilig å kunne komme seg fra A til Å, det gir en mestringsfølelse.

Berlin
Foto: Ida Charlotte Kemi / Privat

Ut i verden

Når en ung jente reiser alene ut i verden, hva må man passe på?

– Jeg gjør meg ikke til en typisk turist, det skal ikke lyse ut at jeg ikke er derfra. Det gjør jeg for at jeg ikke skal bli et «lett offer».

Det er ikke bare moren som er litt bekymret når hun er ute og reiser, for hun har også fått beskjed av bestemoren at når det er blitt mørkt om kveldene så skal hun ikke gå ut alene.

Berlin

Det ble fort mørkt i Berlin om dagene.

Foto: Ida Charlotte Kemi / Privat

– Men når det blir mørkt kokken fem i Berlin så gidder jeg ikke sitte på hotellrommet til neste morgen. Så jeg har nok vært ute alene etter det har blitt mørkt også, ler hun.

  • Les mer fra NuFal her.

Opplevelser

Når man er og reiser i utlandet så må man jo være litt turist. Hun vet hva det aller mest spennende hun opplevde der var – uten tvil!

– Det må nok være når jeg var med Brandenburger Tor. Det var et stort øyeblikk når jeg så den, for det er et typisk symbol for Berlin. Det var veldig spennende!