– Han er en spennende utøver

Ole Mathis Sara Nedrejord (18) er en av 25 norske hopputøvere som skal få spesiell oppfølging av Norges Skiforbund.

Ole Mathis Sara Nedrejord

Ole Mathis Sara Nedrejord har som mål å vinne viktige konkurranser og ta medaljer i de store mesterskapene. Her foran hoppbakken i Karasjok.

Foto: Piera Balto / NRK

Norges Skiforbund har plukket ut 25 norske hoppere som skal få spesiell oppfølging, gode treningsmuligheter samt få tilgang til den beste kompetansen skiforbundet har. En av disse er Karasjok-gutten Ole Mathis Sara Nedrejord (18).

Gjorde mange evalueringer

Sportssjef for det norske hopplandslaget Clas Brede Bråthen forteller at målet med denne utviklingsgruppen er å få de på et internasjonalt toppnivå.

– Utviklingsgruppen består av utøvere som vi ser på som spennende både på kort og lang sikt. De skal ha tilgang til den beste kompetansen vi har hva treningsopplegg angår og vi vil sikre at de trener i henhold til det vi har etablert som best til nå, sier Bråthen.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen mener Nedrejord er en av de mest spennende unge utøverne i norsk hopp.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Det var hard konkurranse om å bli med i denne gruppen, og Brede Bråthen forteller at de gjorde nøye evalueringer av hver enkelt utøver. De så på hoppernes tekniske ferdigheter, fysikk, adferd og mentale tilstand.

– Ole Mathis er en meget spennende utøver som på tross av anleggssituasjon og miljø har kommet veldig langt. Han har gjort noen valg i livet som er ganske tøffe, i forhold til å være ganske ung. Han ser vi på som en av de aller mest spennende unge utøverne vi har. Det er jo ikke mange som er under 20 år i den gruppa, forteller Bråthen.

Fornøyd med forrige sesong

Ole Mathis Sara Nedrejord går til vanlig på Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer. Han har store mål, og øyner nå muligheten for å konkurrere mot de aller beste når hoppkonkurransene begynner i vinter. Forrige hoppsesong var Nedrejord godt fornøyd med, og vant blant annet et FIS hopprenn i Notodden.

Hvordan er du selv fornøyd med konkurransene forrige vinter?

– Jeg er veldig fornøyd! Det har gått over all forventning. Jeg har klart meg bra og tatt store steg i min idrettskarriere, sier Nedrejord.

Ole Mathis Nedrejord

Ole Mathis Sara Nedrejord trives i hoppdrakten.

Foto: Dragan Cubrilo

Norges Skiforbund har hatt utviklingsgruppa tidligere år og Nedrejord regnet med å få plass i gruppa basert på hans gode resultater, men syntes likevel det var godt å få en bekreftelse.

– I fjor hadde de også denne utviklingsgruppen. Jeg så på resultatene denne vinteren og regnet ut at mine resultater ville gi meg plass i den gruppa, men det er morsomt å få bekreftelsen om at jeg er med og at jeg får oppfølging med så gode trenere. Det er bra for min utvikling, sier Karasjok-talentet.

Jobber hardt

Når kan du konkurrere mot Norges beste hopputøvere?

– Jeg har regnet ut at hvis det går som jeg selv har planlagt vil jeg være blant de beste allerede denne vinteren. Jeg har mål jeg har lyst til å oppnå, og det er de jeg jobber så hardt for, forteller Nedrejord.

Ole Mathis Sara Nedrejord i svevet på NM i Lillehammer

Ole Mathis Sara Nedrejord i svevet på NM i Lillehammer.

Foto: Sporten / NRK

Det er mange ting Ole Mathis Sara Nedrejord vil oppnå kommende hoppsesong, og målet er å vinne viktige konkurranser og ta medaljer i de store mesterskapene.

– Jeg har lyst til å delta i junior VM, og å bli blant de fem-ti beste. Hvis jeg er litt heldig og hvis alt klaffer vil jeg også delta i World Cupen. Der får jeg hoppe med de største stjernene og hoppe i de lengste bakkene, det er det som er målet, sier Nedrejord, som hopper for IL Nordlys.

Hvor vanskelig er det å få delta i Word Cup?

– Det er veldig vanskelig å bli med. Det er mange gode hoppere i Norge, så det er trangt om plassene. Alt må klaffe. Vi som er så unge må spesielt vise at vi fortjener den plassen hvis vi skal delta i World Cup, avslutter Nedrejord.