16-åring får reise til USA for å delta på Space Camp

Som tolvåring begynte denne samiske jenta å interessere seg for romfart. Nå som 16-åring er hun en av få spesielt utvalgte som får delta på Space Camp i USA.

Ann-Kristin Schleis

FÅR DELTA: Ann-Kristin Schleis ble valgt ut blant 40 søkere til å delta på Space Camp.

Foto: HO/Privat / AFP/NRK

Ann-Kristin Schleis (16) gleder seg veldig til å oppleve romfart i USA.

– Det jeg gleder meg mest til er å møte ungdom med samme interesse som meg selv, sier romfartspiren, og legger til at hun ikke kjenner noen andre som søkt på dette programmet.

I dag reiser hun til Huntsville i Alabama hvor hun får jobbe sammen med ungdom fra hele verden med de samme interessene.

Et liv med romfart

Ann-Kristin Schleis er ei samisk jente fra Hammerfest som nettopp ble ferdig med sitt første år på Teknologi- og forskningslinja ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø.

NASA SPACEWALK

16-åringen får på bakken prøve seg på ulike oppgaver som astronauter gjør.

Foto: SCANPIX

I fremtiden håper hun å kunne jobbe med noe innenfor teknologi og forskning.

– Teknologi bringer veldig mange muligheter på alle mulige felt, både for nåtiden og fremtiden. Å kunne være med på å utforske og utvikle det er veldig spennende.

Som 12-åring oppdaget hun sin egen interesse for romfart, som har ført til at hun i dag får sjansen til å reise til USA.

To av 40 får delta

Hvert år sender Norsk Romsenter en gutt og ei jente til Huntsville, Alabama i USA for å delta på International Space Camp.

– Det finnes mange forskjellige leirer, men den jeg skal på er den internasjonale - hvor vi skal få lov til å prøve ulike romrelaterte oppgaver, lignende som det astronauter bruker under sin opplæring, forklarer Schleis.

Ut av 40 norske søkere var Ann-Kristin Schleis en av to heldige som ble tatt med i programmet.