NRK Meny
Normal

10 apps som gjør ferien litt bedre

NuFal har samlet de beste gratisappene du har bruk for i sommer.

iPhone med handsfree
Foto: Colourbox

Om sommeren er det noen som soler seg på stranda, noen ligger i parken, noen reiser utenlands eller innenlands og noen gjør absolutt ingenting. Av og til kan det hende at man kjeder seg eller kanskje er man usikker på hvilket hotell man bør booke.

NuFal har testet diverse apper for både Android-telefoner og iPhone som kan hjelpe deg denne sommeren, eller resten av året.

Sun Coach by Oriflame

Mange bruker sommeren på å jobbe med brunfargen, og med en så fin sommer som Norge har hatt i år er det nok en del som har fått en rødere farge enn ønsket. Denne appen viser deg hvor høy solfaktor du trenger, avhengig av hvordan været er der du befinner deg og hvilken hudfarge du har, hvor lenge du bør være i sola og den gir deg tips til hva du må passe på hvis du skal sole deg. Hvis du liker å være ute i sola, men er redd for å bli solbrent er denne appen et nyttig verktøy.

Pris: Gratis (iOS, Android)

Sole seg
Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP

Ordflyt

Å gjøre ingenting i ferien høres veldig behagelig ut, men det kan også bli kjedelig, spesielt hvis du ligger på stranden eller i parken i lengre perioder. Ordflyt er en norsk app med over 150 bøker tilgjengelig for lytting. Noen av bøkene kan du høre gratis, resten må du betale for, men da har du de lagret til senere bruk. Ordflyt har bøker fordelt på kategoriene barn, romaner, sakprosa, krim og ungdom. Med andre ord har de et bredt utvalg.

Pris: Gratis (iOS, Android)

Filmweb

Etter at du har slappet av i solen en hel dag, vil en kald kinosal være avkjølende og ikke minst underholdende. Denne appen har de fleste kinoprogram for hele det norske kinomarkedet. Du velger selv hvilken by du befinner deg i, og appen vil gi deg en oversikt over hvilke filmer som går på kino. Vet du ikke helt hva du vil se gir appen deg informasjon om hver film og du kan spille av trailere. Med denne appen kan du også kjøpe billetter til filmen, uten å reise deg fra strandstolen.

Pris: Gratis (iOS, Android)

Apper på mobiltelefon
Foto: Tor Risberg

PackPoint packing list builder

Synes du det er vanskelig å huske alt som skal pakkes med til ferien? Denne appen organiserer og planlegger hva du skal ha med deg basert på hvor lenge du skal være borte, hvordan været blir på din destinasjon og hvilke aktiviteter du har planlagt å gjøre. Den tar også i betrakting om det er en jobbreise eller en ferietur du pakker til. Når du har pakket kofferten med det du skal ha med deg, krysser du det av på listen og dermed slipper du å bekymre deg for om bikinien ble med på flyturen ned til Kreta.

Pris: Gratis (iOS, Android)

Tripadvisor

Skal du ta råd fra andre er det lurt å ta det fra andre reisende og turister. Denne populære reiseappen har flere millioner anmeldelser av hotell, restauranter og morsomme aktiviteter. Det er som å ha en turistinformasjon i lomma. Appen har også flere tusen bilder, videoer og kart, som skal hjelpe deg å gjøre ferien best mulig. Trenger du forslag til hvilket hotell eller fly du skal booke er det enkelt å gjøre det med Tripadvisor. Når du er ferdig med ferien din, kan du skrive dine egne anmeldelser og dermed hjelpe andre.

Pris: Gratis (iOS, Android)

Paris
Foto: Colourbox

Coachsurfing Travel App

Har du lyst på en litt annerledes ferie bør du prøve «coachsurfing». Ni millioner mennesker fra hele verden er en del av «coachsurfing» samfunnet, og disse menneskene tilbyr deg en sofa å sove på, lokale reisetips og andre opplevelser du ikke vil få på et vanlig hotell. Med denne appen kan du søke på blant annet ulike byer, aldergruppe og kjønn for å sørge for at reisen blir mest mulig tilpasset dine ønsker. Husk at du også kan åpne ditt hjem for andre «coachsurfere». Du tjener ingenting på det, bortsett fra minner.

Pris: Gratis (iOS, Android)

Visit Norway

Norgesferie er svært undervurdert. Vi vet at landet er fullt av nydelig og unike severdigheter, men det er få vi har sett selv. Denne appen gir deg reiserelatert informasjon om produkter og tilbud på det stedet i Norge du befinner deg. Den gir deg også muligheten til å planlegge reisen din, før du drar. Appen gir deg tilgang til informasjon om tusener av hoteller og andre overnattingssteder rundt om i landet, i tillegg til restauranter, attraksjoner, aktiviteter og arrangementer.

Pris: Gratis (iOS, Android)

UT-app
Foto: Jenny Duesund / NRK

Ut.no turguide

I sosiale medier ser de ut som at hele Norge er på fjelltur, sykkeltur eller skogstur. Med denne appen får du tips om forskjellige turer i skog og mark fra hele landet, enten i nærheten av hvor du befinner deg eller langt unna. Dataene i appen kommer fra Turistforeningen, og gir deg informasjon om lengde og vanskelighetsgrad på de ulike turene. Skal du på en lengre tur får du også en oversikt over turisthytter i nærheten.

Pris: Gratis (iOS, Android)

XE Currency Converter

Mange reiser utenlands i sommerferien, og da er det greit å ha en app som kan regne ut landets valuta for deg. Denne appen kan regne ut valutaen i alle verdens land. Den fungerer også selv om du ikke er koblet til internett, og det passer jo bra på steder det er vanskelig å få internettilgang. Et nyttig verktøy hvis du er en som liker å ha full kontroll på økonomien.

Pris: Gratis (iOS, Android)

Pengesedler
Foto: Torsten Blackwood / AFP/Scanpix

Jahki

Denne samiske kalender-appen viser deg samiske merkedager, og hva måneder, dager og årstider heter på samisk. I tillegg til det får du en oversikt over samiske, norske, finske og svenske flaggdager. Sliter du med å huske hva juli er på samisk, er denne appen et perfekt verktøy for deg. Den kobler seg opp mot din vanlige kalender på telefonen, dermed vil Jahki fungere som en liten almanakk på samisk.

Pris: Gratis (iOS)