NRK Meny
Normal

Yssen glad for beklagelsen

Tidligere internasjonal sekretær i LO Ingunn Yssen sier hun er glad for Vallas beklagelsen i Folkets Hus i ettermiddag.

Ingunn Yssen
Foto: NRK

Pressekonferansen i Folkets Hus ble holdt i forbindelse med Ingunn Yssen-saken,  som har utviklet seg fra å være en personalsak til en politisk sak. Her har Vallas verv i sentralstyret vært truet, og også vervet som leder av partiets valgkomité.

Tidligere hadde Valla bedt alle som føler seg dårlig behandlet av henne om unnskyldning og innrømmet at Yssen-saken har rammet hele LO. På pressekonferansen utdypet hun dette.

 Hun sa også at hun hadde vært gjennom en krevende uke og opplyste at hun hadde bedt Arbeidstilsynet om å vurdere hennes egen og LOs håndtering av Yssen-saken.

Hun beklaget sin behandling av Yssen-saken, og Yssen sier at hun er glad over dette og over at Valla har bedt Arbeidstilsynet om en uavhengig gransking av saken og av arbeidsmiljøet i LO.

Hun gjentok også  i kveld at hun anser seg som ferdig med saken.

.

LO-leder Gerd-Liv Valla
Foto: NRK

- Aldri meningen å såre

Hun tok selvkritikk på at hun hadde gått offentlig ut med denne saken i stedet for å behandle den internt som en personalsak og gjentok at hun var lei for det om Yssen hadde opplevd møter med henne som sårende.

- Det har aldri vært min mening å såre Yssen, sa hun.   

Hun sa også at det som fra hennes og LOs side var ment som et forsvar mot kritikk, i stedet ble et angrep

- Jeg er en krevende leder og stiller høye krav til meg selv og mine medarbeidere. Jeg er direkte og kan helt sikkert oppleves som tøff, sa hun.

Det var ikke umiddelbart klart om hun bare beklaget den måten hun ble oppfattet på eller noe galt hun hadde gjort, men Yssen godtar unnskyldningen,

- Går ikke av

På pressekonferansen sa  LO-lederen også at hun ikke går ikke av, men sier at hun har tatt personlig lærdom av Yssen-saken.

Sekretariatet i LO gav i ettermiddag Gerd-Liv Valla støtte til å fortsette som LO-leder.

Tilliten var enstemmig og ble gitt da Valla møtte forbundslederene klokken 13.

Hun ville ikke uttale seg om sine verv i Ap, og sa at dette blir et spørsmål for partiets organer, men la til at hun hadde tatt personlig lærdom av det som har skjedd.

 – Jeg har en utfordring: Å være en tøff LO-leder og samtidig en omsorgsfull arbeidsgiver, sa Valla.

Hør: - Svertekampanje  

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger